dijous, 28 de febrer del 2013

El Grup Parlamentari Socialista visita demà Flix

Foto: AJUNTAMENT DE FLIX publicada per la MARFANTA
Membres del Grup Parlamentari Socialista visitaran demà Flix per oferir el seu suport a l'Ajuntament i al comitè d'Empresa d'ERCROS davant l'ERO anunciat per aquesta empresa. Hi assistiran el portaveu del grup, Maurici Lucena, la portaveu de la Comissió d'Empresa i Ocupació, Alícia Romero, i els diputats Xavier Sabaté i Núria Ventura, primera secretària del PSC de l'Ebre. 

A les 13 hores es reuniran amb l'alcalde de Flix, Marc Mur, i l'equip de govern i posteriorment amb els treballadors d'ERCROS.

Sabaté reclama al govern que exigeixi responsabilitats a ERCROS que va contaminar Flix i ara presenta un ERO

El senador creu que “l'empresa no va assumir la seva responsabilitat mediambiental i econòmica i, sembla, que tampoc ara la seva responsabilitat social en la zona” 

El senador, Joan Sabaté, portaveu adjunt d’Entesa, preguntarà dimarts pròxim, 5 de març, al Govern central si va a exigir a ERCROS que assumeixi les seves responsabilitats en la contaminació de l'embassament de Flix. 

Després d'anys d'esforços d'anteriors governs i dels sacrificis econòmics que signifiquen els complexos treballs de descontaminació de l'embassament de Flix, ara l'empresa ERCROS, responsable dels abocaments contaminants, anuncia un ERO que afecta a 156 treballadors. 

Sabaté ha mostrat la seva preocupació i subratlla les fortes conseqüències d'aquest anunciat tancament de la gran part de l'activitat, “per l'impacte econòmic que tindrà en la zona que, a més va a afectar a empreses auxiliars. La fàbrica, com l’anomenem aquí, ho és tot en el territori”.

Per això, Sabaté creu que no seria acceptable que, “després de no haver-se fet responsable ni mediambiental ni econòmicament, ERCROS tampoc assumeixi ara la seva responsabilitat social en el territori”.

El grup Socialista vol que Tortosa doni suport a l’Ajuntament de Flix i al comitè d’Empresa davant l’ERO d’ERCROS



També  porten al ple dues mocions per a la suspensió del fracking i de rebuig a la reforma de l’administració local amb l’objectiu de  “defensar els nostres municipis” 

El Grup Municipal Socialista ha traslladat al ple de l’Ajuntament de Tortosa el rebuig a l’ERO de l’empresa ERCROS perquè representa una agressió no només al municipi de Flix, sinó a tota la comarca i al conjunt del territori. “Volem que des de Tortosa, com a capital del territori, es doni suport a l’Ajuntament de Flix i al comitè d’empresa i els representants sindicals de les empreses auxiliars que es puguin veure afectades per la mesura”, ha assenyalat el regidor socialista, Enric Roig. Els socialistes presenten una moció en què insten a la direcció d’ERCROS a avaluar aquesta decisió i les mesures que s’hi poden plantejar, a banda d’exigir que continuï activa, amb el dimensionament que calgui, la línia de Clor, “única garantia de continuïtat futura de la factoria”. La moció, a més, reclama que els governs espanyol i català tirin endavant de manera urgent un pla que garanteixi el futur laboral en aquest territori.

Sota el títol Defensant els nostres municipis, els socialistes també presenten dues mocions més, una d’afectació mediambiental i de salut, instant a suspendre les activitats de prospecció que s’estiguin realitzant a Catalunya i el País Valencià mitjançant l’ús de la tècnica d’explotació minera denominada fracturació hidràulica o fracking. La moció insta a ambdós governs a dictar una moratòria en la concessió de noves autoritzacions. “Països com França, Regne Unit o Alemanya ja es qüestionen la legitimitat de l’esmentada tecnologia perquè, amb l’objectiu d’allargar la vida dels recursos de gas, posen en perill el subministrament d’un altre recurs indispensable com l’aigua potable”, ha apuntat Roig. 

I una altra en què traslladen el rebuig del PSC a l’aprovació de l’avantprojecte de Llei per a la racionalització i sostenibilitat de l’administració local del govern del PP “donat que és injust i no s’adapta a la realitat ni a les necessitats dels ciutadans”.  Els socialistes, a més, consideren molt greu que l’avantprojecte preveu la dissolució de les EMD i la supressió de les Mancomunitats. “Defensem el manteniment de les EMD en ser bàsica la seva existència per a la millor prestació dels serveis i competències municipals; així com de les Mancomunitats que poden prestar serveis de caire supramunicipal.”

dimecres, 27 de febrer del 2013

Navarro denuncia l’absència de política industrial de CiU que porta a la destrucció de llocs de treball d’ERCROS




El president del Grup Parlamentari Socialista i primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha denunciat avui en la sessió de control al Govern que l’absència de política industrial de CiU porta a la destrucció de llocs de treball com els d’ERCROS. “El govern no té una política industrial clara”, ha tornat a lamentar referint-se a que la situació que patia aquesta empresa ja es coneixia des de fa un any.

A la sessió plenària, hi ha assistit l’alcalde de Flix, Marc Mur, membres del govern municipal i el comitè d’Empresa d’ERCROS. Cal recordar que l’ERO anunciat per aquesta empresa afecta a 156 treballadors dels 207 que té la factoria a Flix. 

Notícies relacionades

Els socialistes de l'Ebre donen suport al comitè de treballadors i a l'Ajuntament de Flix davant l'ERO d'ERCROS. 

L'alcalde de Flix i el comitè d'Empresa assisteixen al ple del Parlament que debatrà sobre ERCROS

L'alcalde de Flix, Marc Mur, membres del govern municipal i el comitè d'Empresa d'Ercros assisteixen avui al ple del Parlament on el Grup Socialista, entre altres, preguntarà sobre l'ERO d'aquesta empresa. 

dijous, 21 de febrer del 2013

Els socialistes de l’Ebre donen suport al comité de treballadors i a l’Ajuntament de Flix davant l’ERO d’Ercros



Foto: LA MARFANTA

El PSC de l’Ebre vol mostrar el seu suport al Comitè de Treballadors d'Ercros davant l’ERO anunciat per aquesta empresa que afecta a 156 treballadors dels 207 que té la factoria a Flix. Així mateix, també ofereixen tota la seva col·laboració a l’Ajuntament de Flix per fer front a una situació que representa, segons la primera secretària i diputada, Núria Ventura, “un nou cop mortal a l’economia de la Ribera d’Ebre i del conjunt del territori”.

Els socialistes han tornat a denunciar que aquest ERO s'empara en una reforma laboral injusta i inútil aprovada pel PP i CiU, que atempta contra els drets dels treballadors. De fet, han recordat l’afectació negativa que ja ha tingut en altres empreses del territori com ara CEMEX i Antaix, entre altres. 

Una representació del PSC de l’Ebre, encapçalada per la presidenta del consell de federació, Lluïsa Lizárraga, participarà aquesta tarda en la concentració de rebuig que es farà davant l’Ajuntament de Flix.

El PSC de l’Ebre reclama que l’arbitratge de les participacions preferents s’ampliï a tots els afectats





Els socialistes rebutgen la reforma local del govern del PP perquè buida de competències els ajuntaments, l’administració més propera a la ciutadania


 El PSC de l’Ebre presentarà una nova moció a tots els ajuntaments en què reclama que l’arbitratge de les participacions preferents s’ampliï a tots els afectats. La proposta respon a l’acord anunciat el 29 de gener passat entre el PSOE i el govern del PP en què es va acordar una comissió de seguiment i un procés d’arbitratge per a totes les entitats nacionalitzades o que requereixin fons públics.  Els socialistes reclamen que el procés s’ampliï  a la resta d’entitats financeres “per donar resposta a la totalitat dels afectats que puguin reunir els requisits que es determinen”.  “Es tracta d’una situació que ha afectat a molts col·lectius sensibles com gent gran i petits estalviadors i entenem que se’ls ha de tornar els diners al 100% independentment de l’entitat bancària que hagi ofert el producte”, tal com ha explicat el secretari de Política Municipal, Manel de la Vega. Hi ha afegit que “estem davant de la pitjor crisi dels darrers temps i això obliga a prendre mesures excepcionals per garantir les necessitats bàsiques de la ciutadania”.

A banda d’aquesta moció, els socialistes també traslladaran als plens el rebuig a  l’avantprojecte de llei aprovat pel govern de PP de racionalització de l’administració pública. Els socialistes consideren que retalla totes les competències als ajuntaments i que no té en compte el fet que són l’administració més propera als ciutadans. “El govern del PP no creu amb els ajuntaments petits i buida de competències a les administracions locals amb un suposat estalvi que en realitat serà un increment de despesa per a la ciutadania, que haurà de desplaçar-se per resoldre els seus problemes”, ha denunciat el secretari d’Acció Política i alcalde de Godall, Francesc Miró, que també ha desmentit que els ajuntaments no prestin els serveis de manera eficient, quan “estem racionalitzant la despesa i  pràcticament tots els ajuntaments petits tancarem els exercicis amb les balances equilibrades o superàvit” .

Els socialistes també consideren molt greu l’anunci que els càrrecs electes dels ajuntaments de menys de 1.000 habitants no rebran cap tipus de remuneració econòmica. “Al nostre entendre aquesta és una decisió que allunya a les classes treballadores del servei públic i fa que només puguin ser regidors i alcaldes aquells que tinguin qui treballi per a ells o que ho tinguin com un passatemps, amb la preocupació que pugui ser un retorn al caciquisme”.  

Els socialistes defensaran al ple la moció conjunta de l’oposició que reclama una auditoria del projecte Amposta Ciutat Digital



Els socialistes presenten també al ple tres mocions sobre la cimera econòmica i social del 16 de març vinent, per la integració tarifària del transport públic i de suport als afectats per les participacions preferents 

El Grup Municipal del PSC d’Amposta ha presentat, conjuntament amb la resta de grups de l’oposició, una moció amb vista al ple de dilluns en què reclamen al govern municipal que realitzi una auditoria del projecte Amposta Ciutat Digital, ja que sis anys després de la seva posada en marxa el projecte no ha donat resultats.  Segons els signants de la moció, les entitats a les que anava adreçat el projecte no són usuàries del portal i desconeixen l’estat i operativitat de l’obra civil feta en el seu moment. La moció arriba al ple a instància de la Federació de Veïns d’Amposta i la defensarà el portaveu socialista, Antoni Espanya, en nom dels tres grups.  

Per tot això, la moció insta al govern a informar de la quantitat total que s’ha aportat a aquest projecte, que l’any 2006 era de dos milions d’euros segons va informar el govern,  i quines han estat les entitats públiques o privades que han participat en el finançament del projecte i sota quins conceptes.

També reclamen conèixer l’estat d’operativitat en què es troba el portal i l’obra civil feta en aquests moments, i quin és l’ús que està tenint per part dels destinataris als que anava adreçat.

L’auditoria, segons Espanya, també hauria de determinar el cost actual i la funció de les empreses que gestionen qualsevol web, equipament informàtic extern i/o contractació de serveis de comunicacions a l’Ajuntament o a alguna de les seves empreses municipals.

Els socialistes, d’altra banda, han entrat una moció sobre la cimera econòmica i social del 16 de març vinent, en què insten al Govern català a constituir una xarxa d’últim recurs de lluita contra l’exclusió i a tirar endavant un pla de xoc contra l’atur juvenil i de llarga durada. També reclama que es mantinguin en els propers pressupostos de la Generalitat els programes de mediació. Així mateix, demanen al govern que garanteixi als ajuntaments la recepció del finançament necessari i de manera estable per poder mantenir les prestacions socials bàsiques i garantir els drets socials i l’exercici de la igualtat d’oportunitats. Tant important com això, segons els socialistes, és que la Generalitat aprovi de forma urgent un pla de retorn del deute acumulat amb les entitats socials i normalitzi el pagament de les subvencions i que eixugui el deute amb les administracions locals. També subratlla la urgència de programar mesures, coordinades amb el món local, de seguiment a les persones i famílies en situació de desnonament, “garantint el seu reallotjament en nous habitatges en règim de lloguer assequible, així com de suport i assistència jurídica i financera a les famílies i persones que estan en situació de risc de perdre el seu habitatge per deute hipotecari”.

Una altra de les propostes és l’impuls a l’Autoritat Territorial de Mobilitat de les Terres de l’Ebre, tot reclamant la integració tarifaria del seu àmbit territorial. Els socialistes reclamen el manteniment i millora de les expedicions en la mobilitat interna i externa de les Terres de l’Ebre, tant per carretera com per ferrocarril en el seu àmbit competencial. Així mateix, demanen que es recuperi, en els desplaçaments fora del territori, la temporalitat de vigència dels o bitllets, d’anada i tornada, en quinze dies, “fet que beneficiaria sobretot als estudiants que han  de romandre fora de la ciutat un mínim d’una setmana”, ha subratllat Espanya.

Finalment, el PSC torna a insistir en una nova moció de suport als afectats per les participacions preferents.