dimecres, 25 d’agost de 2010

Inauguració del nou institut-escola de Batea


El nou curs escolar a les Terres de l'Ebre començarà amb un miler d'alumnes més que l'any passat

Batea (ACN).- El curs escolar 2010-2011 a les Terres de l'Ebre començarà amb un total de 28.656 alumnes, un miler més que en el curs 2009-2010, que va comptar amb 27.605 escolars. El nombre de professors també s'incrementarà lleugerament i el Departament d'Educació invertirà més de 7,2 MEUR en obres a centres educatius ebrencs. Així ho va donar a conèixer dimarts a la tarda el conseller d'Educació, Ernest Maragall, que va inaugurar l'institut-escola de Batea (Terra Alta). Aquest centre, que ja ha funcionat el curs passat com a secció de l'IES de Gandesa, havia estat una reivindicació del municipi des que el 1992 va tancar l'institut de Batea i l'educació secundària a la comarca es va centralitzar a Gandesa.

Mentre que els alumnes matriculats als centres educatius de les Terres de l'Ebre s'incrementen aquest curs en un miler, el cos docent passarà a tenir 2.300 professors, davant dels 2.279 del curs 2009-2010. El conseller Maragall ha destacat que, tot i la crisi i les retallades que ha comportat en diversos àmbits, el Govern 'continua invertint i apostant per l'educació' perquè és 'el que marca el camí del país i el que diu quin futur volem'. Amb això, Maragall ha manifestat que el Govern invertirà aquest curs a les comarques de l'Ebre més de 7,2 MEUR en la construcció de nous centres o en la seva ampliació o millora. Alguns exemples són la nova escola Teresa Subirats i Mestre de Mas de Barberans (Montsià) i l'ampliació de l'escola Consol Ferré d'Amposta, que es posaran en marxa aquest setembre, així com la nova escola d'Alfara de Carles (Baix Ebre), que estarà enllestida a finals d'any. A banda, les Terres de l'Ebre ofereixen enguany 1.779 places públiques a llars d'infants gràcies als convenis amb els ajuntaments, 329 més que el curs passat.

El conseller ha donat a conèixer aquestes dades en la inauguració a Batea del nou institut-escola, que aquest curs oferirà els estudis d'educació infantil, primària i secundària obligatòria d'una línia -quatre unitats d'infantil, sis grups de primària i dos d'ESO-. El centre, que té previst matricular 177 alumnes i comptarà amb una plantilla de 22 professors, té una superfície de 1.056 metres quadrats i ha suposat una inversió de més de 600.000 euros. Amb aquest nou centre, hi haurà onze instituts-escola en funcionament aquest curs a Catalunya. Un dels principals beneficis d'aquests equipaments és que els alumnes que acaben l'educació primària no han de canviar de centre ni, en molts casos, desplaçar-se a un altre municipi per cursar l'ESO. A més, els instituts-escola garanteixen un mateix projecte educatiu entre primària i secundària i permeten potenciar les relacions del centre amb les famílies i amb l'alumnat, del qual es fa un seguiment més detallat i continu.

A les Terres de l'Ebre aquest curs es posaran en marxa dos nous instituts: el de Batea i el tercer institut de Tortosa, que començarà a operar en el mateix edifici de l'IES de l'Ebre de la ciutat a l'espera que acabi la construcció del nou centre. A més, l'IES de l'Ebre oferirà aquest curs el primer cicle formatiu de grau mig d'Emergències Sanitàries de les comarques ebrenques. Tots els instituts públics de Terres d'Ebre participen en el programa Educat 1x1 de digitalització de les aules. En total, són 18 centres públics, a més de 2 concertats. L'objectiu del Departament és que aquest curs 2010-2011 s'incorporin la resta de centres