dijous, 2 d’abril del 2015

Les propostes socialistes per atrevir-se a pensar en Roig!

Article d'opinió del candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa, Enric Roig, publicat en l'edició d'abril d'"Un Cop d'Ull"
A dos mesos de les properes eleccions municipals, els socialistes de Tortosa ens presentem a les eleccions municipals per governar la nostra ciutat d'una altra manera. Ho fem amb l'aval que representa haver desenvolupat durant els últims anys una àrdua feina per acompanyar els veïns i veïnes de Tortosa en la cerca de les solucions als seus problemes. Perquè estem convençuts que les coses es poden fer d'una altra forma i creiem que Tortosa pot fer molt més per si mateixa.
Aquestes eleccions es celebraran en un context inèdit que presenta nombrosos interrogants de futur. La crisi econòmica que ens ha colpejat durant els últims anys ha mostrat la seva virulència en termes d'atur i de disminució de l'activitat econòmica. I Tortosa no ha estat aliena a aquest fenomen. Per això pensem que és necessària una nova forma de créixer.
A més, el context polític ha canviat. Seran unes eleccions que es celebraran després de vuit anys d’un govern que ara ja està esgotat i que es veu incapaç d’abordar les profundes i nombroses reformes estructurals que necessita la nostra ciutat. I és que a Tortosa els últims quatre anys hem assistit a una simple administració burocràtica dels assumptes públics de la ciutat i creiem que ara és el moment d'introduir canvis substancials en el nostre Ajuntament, prioritzant la creació de llocs de treball, un nou model de ciutat i la justícia social.
I això s’ha de fer des de polítiques socials d’esquerres. Els socialistes hem demostrat sempre el nostre compromís amb els ajuntaments. Per això, en els últims mesos, el socialistes de Tortosa i totes aquelles persones que han volgut participar hem treballat, entre més de 1.000 propostes, quines seran les millors accions per donar un nou impuls construint la “Tortosa de tots i de totes” a través del nostre programa electoral, canalitzant tots els valors que els Tortosins i Tortosines han aportat sempre per transformar la ciutat. I volem que els ciutadans tinguin una participació real en la presa de decisions de la seva ciutat, obrint l’Ajuntament, governant amb transparència i que els tortosins es comprometin i es responsabilitzin amb la ciutat.
Ara més que mai els socialistes de Tortosa ens comprometem mitjançant el nostre programa electoral a donar una oportunitat a la política per a tothom a la nostra ciutat. I ho fem a través de nous procediments de participació real en la presa de decisions. Volem obrir l'Ajuntament, governar amb transparència, donar la paraula de veritat als tortosins i tortosines i introduir en la política municipal els conceptes de col·laboració i corresponsabilitat. Establirem tots els nostres esforços possibles per a la participació real dels ciutadans i les ciutadanes. Només així podrem créixer de forma equilibrada isuperar les desigualtats territorials i socials.
Per això, presentarem a la ciutadania de Tortosa un programa electoral que pretenem convertir en un contracte ciutadà d'obligat compliment quan es converteixi en programa de govern. Estem obligats a ocupar-nos dels grans plans de futur perquè la ciutat creixi i hi hagi més riquesa i més ocupació, però volem parar esment a aquesta altra dimensió de la política municipal, la del petit, la d'allò més proper als veïns i veïnes.
Els socialistes volem governar Tortosa d'una altra forma. Volem teixir xarxes socials en les quals els ciutadans i ciutadanes es comprometin i responsabilitzin amb la ciutat. I ho volem fer, especialment,amb els més joves. Una ciutat tindrà futur sempre que els seus més grans valors, els joves, s'impliquin en aquest futur. Per això cal tractar-los com mereixen. Ens proposem retenir tot el talent que generem i atreure aquell altre que vulgui compartir amb nosaltres un futur. La Tortosa del futur és la Tortosa dels nostres joves.
Ens proposem donar un impuls decisiu a la transformació i modernització de la ciutat. Volem governar per a la igualtat. Per a la igualtat de les persones i per a la igualtat dels territoris. Volem aprofitar tot el bé que entre tots hem fet i posar-lo al servei de tots i totes.
L'experiència i la història recent són clarificadores. I sempre que els socialistes de Tortosa hem tingut responsabilitats de govern, la ciutat ha crescut de forma compensada, els veïns i veïnes han estat escoltats i tinguts en compte i la igualtat ha marcat la política municipal.
Ara és el moment de demanar l’ajuda de la societat Tortosina per recuperar les nostres senyals d'identitat i créixer més i millor.
Per Tortosa, Atreveix-te, pensa en Roig!