dimecres, 2 de setembre del 2015

El PSC es compromet en la defensa de les tradicions amb bous de les Terres de l'Ebre

Els socialistes ebrencs emplacen el candidat de Junts pel Sí, Raül Romeva, a posicionar-se sobre aquest tema


El PSC ha informat avui de l'acord de la Comissió Executiva Nacional del PSC pel que fa a les festes amb bous i que respon a la petició formulada per les associacions de penyes taurines de les Terres de l'Ebre. En una roda de premsa en què ha estat present la candidata socialista de les Terres de l'Ebre a les eleccions al Parlament, Bibiana Porres, l'alcalde d'Alfara, Josep Mas, el portaveu del PSC a Amposta i diputat provincial, Francesc Miró i Manel de la Vega, membre de l'executiva nacional, els socialistes han anunciat que faran tot el possible des de les institucions on governen i en les que tingui representació per impulsar l’activitat ramadera a les Terres de l’Ebre, "incloent-hi l’activitat en presència de públic, tal com ja vàrem fer respecte a les tientas al Parlament de Catalunya, proposta que va ser rebutjada per l’oposició de CiU i ERC. Els socialistes han emplaçat el candidat de Junts pel Sí, Raül Romeva, a posicionar.se sobre aquest tema. 
El PSC també defensa la Llei que regula les Festes Tradicionals amb Bous i es mostra partidari de revisar-la de forma consensuada per incloure-hi totes aquelles activitats amb bous que responguin a una tradició arrelada a les Terres de l’Ebre i que no comportin ni la mort ni el maltractament dels animals. Porres també ha fet referència al suport a la reducció de les taxes a pagar al Col·legi de Veterinaris per adequarl-la a la situació actual dels pobles de les Terres de l’Ebre i per tal d’evitar que el cost de les mateixes sigui massa onerós pels organitzadors d’activitats amb bous. "Defensem la Declaració de la Festa dels Bous com a Element Festiu i Patrimonial d’Interès Nacional", ha afegit la candidata socialista.
El PSC, a més, es declara partidari de mantenir la tradició, la història i la cultura dels bous a les Terres de l’Ebre i, en aquest sentit, protegirà, defensarà i treballarà per la plena normalització de les modalitats festives amb bous.