dijous, 8 de maig del 2008

Bona situació per fer front a la desacceleració


Montilla assegura que “partim de la millor situació, en dècades, per fer front a la desacceleració”

El President de la Generalitat respon així a una pregunta de la diputada Núria Ventura, del Grup Parlamentari SOC-CpC



En la sessió d’ahir del Ple del Parlament de Catalunya, la diputada Núria Ventura, va preguntar al President de la Generalitat, José Montilla, sobre la situació econòmica i les mesures que, a curt termini, ha pres el govern. Segons Ventura “les dades de l’atur que hem conegut aquesta setmana, amb un increment del 2’66%, però amb el creixement de 7.331 persones més afiliades a la Seguretat Social, mostren que l’economia es desaccelera però manté el creixement, per sobre inclús de la mitjana europea”.

El President, en la seva resposta, ha assegurat que “partim de la millor situació en dècades per fer front a aquesta desacceleració: l’economia és molt més fiable i moderna, hem sanejat i fet més robustes les finances públiques i tenim les idees clares a curt i a llarg termini”.

En aquest marc, Montilla ha recordat les diverses mesures que la Generalitat impulsarà dins el Pla endegat per fer front a la situació. El Pla inclou 42 actuacions amb quatre objectius principals: contrarestar el descens de l’activitat del sector immobiliari arreu del país, atenuar les restriccions de liquiditat a les empreses (amb una inversió de 782 milions d’euros), pal·liar la situació dels col·lectius socials més vulnerables a la desacceleració i accelerar i, eventualment ampliar, el Pla de mesures contra la inflació.