dijous, 29 de maig del 2008

Complir amb els compromisos

El PSC de l’Ebre vol mostrar la seva satisfacció per les declaracions realitzades ahir pel president José Montilla en què va anunciar que davant del previsible augment del nivell dels embassaments s’aixecarà d’immediat l’estat d’excepcionalitat que comportarà que no es construeixi la canonada.

Per al PSC de l’Ebre, aquestes declaracions demostren la coherència i responsabilitat del president Montilla i del govern que des de l’inici de la crisi ja havien anunciat que aquestes mesures només responien a un cas concret d’excepcionalitat, mai a polítiques estructurals.

Tal com vam valorar en el seu moment, el Reial Decret era la millor garantia conjuntament amb la voluntat clarament antitransvasista del govern espanyol i català per garantir que l’abastiment de l’àrea metropolitana de Barcelona amb recursos procedents de fora de la conca només es farien en cas d’emergència.

Es tracta de l’expressió d’una voluntat política clara i contundent d’un president i un govern antitransvasista, que està compromès amb tot el país i, per tant, també amb el nostre territori, en contraposició a altres formacions que continuen avui demanant transvasaments estructurals, entre ells el manteniment de la canonada, tot i superar l’estadi d’emergència.

El PSC de l’Ebre hem confiat des del primer moment en el nostre govern convençuts del seu tarannà clarament antitransvasista, hem donat suport a les mesures excepcionals adoptades per evitar les restriccions a l’àrea metropolitana, convençuts tal com ja vam anunciar, que mai ens podem oposar a garantir l’aigua potable a 5 milions i mig de persones, i ho farem sempre que sigui necessari des de la nostra responsabilitat de govern.

Per aquest motiu, i tal com ja vam avançar fa unes setmanes, si es produïa aquesta millora dels embassaments, això comportaria l’aixecament d’aquesta excepcionalitat, i, per tant, abandonar les mesures previstes en el Reial Decret 3/2008.

Per aquest motiu, valorem molt positivament que des del Govern català, des de la responsabilitat i coherència en les seves posicions antitransvasistes, prevegin aixecar en breu aquesta excepcionalitat, d’acord amb la millora dels embassaments, i deixar sense vigència aquest reial decret i continuar treballant amb les mesures que ja fa temps que havien encetat com la dessalinització, l’estalvi i l’aprofitament dels recursos en la línia clara de la Nova Cultura de l’Aigua.

Des del PSC, continuem treballant pel futur de les Terres de l’Ebre perquè l’aposta que han fet els dos governs d’invertir al nostre territori, i que es visualitza en els diferents pressupostos, es mantingui i s’incrementi per superar la discriminació històrica que hem patit.