dimecres, 13 de juliol de 2011

El PSC demana la millora del servei ferroviari a l'estació d'Ulldecona-La Sénia-Alcanar

Foto: El Punt

La diputada Núria Ventura ha defensat aquest matí al Parlament una proposta de resolució sobre la millora del serveis de trens a l’estació d’Ulldecona – Alcanar – La Sénia, la única en funcionament a la comarca del Montsià. La proposta ha estat debatuda a la comissió de Territori i Sostenibilitat. Un dels punts de la mateixa, on textualment es demanava al govern “incrementar, de forma urgent, els serveis ferroviaris a l’estació d’Ulldecona, tant en direcció nord com en direcció sud” ha estat rebutjat amb els vots en contra de CiU i l’abstenció del PP, fet que ha lamentat la diputada i portaveu socialista a l’Ajuntament d’Ulldecona, ja que, segons ha dit, “és una necessitat per a tota la comarca la millora del transport públic i, en especial, del ferroviari, i, de nou, se’ns nega el dret a un servei digne a milers de persones del Montsià”.

Segons Ventura, el dèficit estructural de serveis a l’estació d’Ulldecona, només millorat en part l’any 2006 amb un augment de les freqüències, fa que es “limite l’ús del transport ferroviari, que podria incrementar-se si tinguéssim més serveis, amb millors horaris i amb menys temps de recorregut”. L’any 2010, més de 13.000 persones van utilitzar l’estació d’Ulldecona–Alcanar–La Sénia segons dades de Renfe.

La proposta va ser presentada per Núria Ventura fa quasi tres mesos, ja que des del passat 1 de gener de 2011 la Generalitat ha assumit competències també sobre els trens regionals catalans, fruit del conveni signat amb Adif i el Ministeri de Foment. Així, s’assignen al govern català totes les franges horàries vinculades a la prestació dels serveis ferroviaris regionals. Adif i la Generalitat col·laboraran en la programació de freqüències i horaris i l’organització de les línies per tal de garantir una gestió adequada del trànsit i una correcta explotació de la capacitat de la xarxa.

La diputada socialista, Núria Ventura, si que ha aconseguit, en canvi, que tots els grups en representació parlamentària donessin suport a altres punts de la moció com “pendre les mesures necessàries per reduir el temps de viatge entre l’estació d’Ulldecona i les de Tarragona i Barcelona” i ha demanat alternatives a l’anada i tornada dels trens des de l’Aldea a Tortosa, que fan que el recorregut entre Ulldecona i la capital catalana sigui de més de tres hores.