divendres, 7 d’agost del 2015

Maria Beltran, José Emilio Bertomeu i Enric Roig, a la Comissió de Govern del Consell Comarcal del Baix Ebre i Teresa Forés i Josep Mas, a la de Presidència

Els socialistes tindran cinc representants en l’ens comarcal aquest mandat en què governarà amb ERC
Maria Beltran, alcaldessa de Tivenys, Jose Emilio Bertomeu, portaveu socialista a Deltebre i Enric Roig, portaveu socialista a Tortosa, formen part de la Comissió de Govern del Consell Comarcal del Baix Ebre després que així s’aprovés en el ple d’organització el 23 de juliol passat. L’alcaldessa d’Aldover, Teresa Forés,  i l’alcalde d’Alfara de Carles, Josep Mas han entrat a formar part del Consell de Presidència que té com a funció prestar assistència al president responent al principi d’eficàcia en la gestió comarcal.  Maria Beltran serà la vicepresidenta primera; Jose Emilio Bertomeu, el tercer, i Enric roig, el cinquè. Els socialistes tindran cinc consellers comarcals aquest mandat en què governarà amb ERC, acord pel qual Enric Roig, que serà el portaveu socialista en els dos primers, ocuparà la presidència de l'ens els dos darrers.
Pel que fa a les comissions informatives, Beltran serà presidenta de la de Serveis; Bertomeu, de la d’Actuació sobre el Territori, i Enric Roig, de la d’Ensenyament, Cultura, Joventut i Esports.  Com a consellers delegats,  Mas, ho serà a la d’Agricultura, Ramaderia i Pesca; Bertomeu, a la de Turisme; Beltran a la de Serveis Socials; Teresa Forés, a la d’Ensenyament, i Roig, a la de Cultura.
Quant als representants de la corporació en òrgans col·legiats, Roig ho serà al Consorci per a la Normalització Lingüística, i Bertomeu i Forés estaran al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE).
Respecte a les societats, Roig serà el representant al Consell Rector del grup SAGESSA.
D’altra banda, en relació als organismes de la Generalitat de Catalunya, Bertomeu estarà a la Junta Rectora i al Consell Directiu del Parc Natural del Delta de l’Ebre i les reserves naturals parcials de la Punta de la Banya i de l’Illa de Sapinya; Beltran, al Consell Rector de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre; Roig i Bertomeu, a la Comissió d’Escolarització d’EINF i Primària de la comarca del Baix Ebre; i Roig, a la Comissió d’Escolarització de secundària de Tortosa com a suplent.
Pel que fa a altres associacions i entitats, Roig formarà part de la Junta Consultiva de la Reserva Nacional de Caça dels Ports de Tortosa-Beseit; Bertomeu estarà al Consell Esportiu del Baix Ebre, i  Mas, a la Junta Rectora de l’Agrupació de Defensa Vegetal per al control de la mosca de l’olivera.
Finalment, quant als òrgans de gestió interna del Consell Comarcal del Baix Ebre, a la Comissió de seguiment EbreTerra, Bertomeu, i al Consell d’Administració de Baix Ebre Innova, SL, Bertomeu, Forés i Mas.