divendres, 18 d’abril del 2008

Coherència i responsabilitat

Els Socialistes de l’Ebre van reiterar ahir al matí el seu posicionament clar i rotund contra els transvasaments i la seva posició clara d’oposició a qualsevol nova detracció d’aigua de l’Ebre. Amb la mateixa rotunditat, i des de l’assumpció de les seves responsabilitats, han tornat a posar-se al costat del Govern de la Generalitat en les mesures adoptades per tal de donar solució a la situació d’emergència nacional que viu el país arran de la crisi per la sequera. Donat que aquesta situació s’ha produït abans que es completin les actuacions i inversions que ha impulsat el govern, en concret abans que es completi la construcció i ampliació de les dessalinitzadores que han de garantir la suficiència en l’abastament de les conques internes de Catalunya, des del PSC de l’Ebre s’ha donat suport als governs d’Espanya i Catalunya per connectar les xarxes del CAT i ATLL per fer arribar aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona. Perquè es tracta d’una actuació temporal, ajustada a la durada de la situació d’emergència i limitada en volum a les necessitats reals d’aquest moment i perquè no genera cap nova concessió, ja que es gestionaran les concessions ja existents.

Els Socialistes de l’Ebre han tornat a evidenciar que són la principal garantia d’aquest compliment com també van ser la garantia en la derogació del transvasament previst pel PHN.
El PSC de l’Ebre ha ratificat un altre cop que es mantenen fidels al Compromís per l’Ebre i han mostrat clarament la seva coherència respecte a aquest tema fent arribar a l’opinió pública les declaracions fetes arran de la signatura d’aquest compromís, l’octubre de 2003, on ja explicitaven que no s’oposarien a una interconnexió puntual en cas d’emergència. Aquesta demostració de coherència en el discurs, que han exigit a altres formacions polítiques, us la reproduïm en aquest recull de premsa que va a continuació.

Declaracions arran de la signatura del Compromís per l’Ebre.

El Pais, 11 d’octubre de 2003: “La firma del PSC fue más conflictiva: pese a que el documento habla de oposición a "cualquier tipo de trasvase", la responsable de medio ambiente, Montserrat Tura, ratificó la postura socialista, detallada en su programa electoral, de apostar por una interconexión de cuencas "para casos de emergencia".