dimarts, 8 d’abril del 2008

La responsabilitat de la irresponsabilitat


Hi ha qui últimament fa una alabança dels alcaldes de CIU de la Terra Alta, és clar que les alabances provenen de CIU mateix (Sr. Pallarès), en un exercici de fervorosa autocomplaença que reflecteix una situació difícil i de crisi que estan vivint.

Lloen la convocatòria de sondeig per als parcs eòlics, o que s’inclogués la construcció dels parcs als programes electorals que han fet alguns alcaldes de CIU.

Pareix que hagin descobert el cel, i que facin quelcom d’innovador, quan la UPTA de la Fatarella fa un grapat d’anys que ja va preguntar al seu poble per l’energia eòlica, o els programes electorals de fa almenys dos o tres legislatures la UPTA de Vilalba dels Arcs i Batea ja ho incloïen en els seus respectius programes per a les eleccions municipals.

D’ aquelles consultes a les d’ara hi havia una gran diferència, que marca la línia de la responsabilitat de la irresponsabilitat. Aquesta diferència és que aquelles consultes s’havien fet a temps, a temps per poder decidir sense haver d’afrontar les conseqüències jurídiques i econòmiques per haver estant dient que sí durant anys.

És irresponsable, al meu entendre, dir que sí durant més de set o vuit anys, facilitant tots els tràmits i fer gestions perquè les empreses eòliques tinguin els permisos i un cop la Generalitat dona l’autorització administrativa fruït d’aquests tràmits, convocar un sondeig.

Per què no es va convocar abans? De temps, n’hi va haver. De fet, el conveni es va signar per l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, de CIU, l’any 2002 i l’autorització administrativa de la Generalitat es va donar al desembre del 2007, i l’alcalde actual Sr. Ferràs ho és des del 2003.

Abans del desembre del 2007 la gestió del no hauria estat possible i segurament sense conseqüències negatives per al poble d’Horta de Sant Joan.

La convocatòria del sondeig en temps i de la forma amb què s’ha fet és decisió de l’alcalde d’Horta de Sant Joan, ell és responsable de la seva irresponsabilitat i no seria gens just que “paguem entre tots”, com diu el propi alcalde, quan hauria estat tan senzill fer-ho bé i a temps, amb lleialtat a la gent i a les institucions, essent igual de senzill llavors la gestió d’un sí, com la d’un no.

Irresponsabilitat, no per proposar una consulta o un sondeig, fet respectable i prou democràtic; irresponsabilitat per no ser responsable del que han fet durant anys i anys o de no ser conscients de les seves decisions i consegüents conseqüències.

I és que ja n’hi ha prou d’enganyar la gent, i de prendre decisions sense pensar en les conseqüències, i a més treure’n pit.

Tot hauria de ser més seriós i amb més responsabilitat, estem parlant de fets i d’accions que afecten la gent i el conjunt dels pobles, en cas de seguir així, senyor de CIU, no els ha d’estranyar que molts lamentablement pensem i afirmem que el que estan fent és una greu irresponsabilitat ... ja veurem quines seran les conseqüències.