dimarts, 16 de setembre del 2008

El ministre garanteix la col·laboració dels cossos de seguretat de l'Estat amb els Mossos a Tarragona

Rubalcaba, en resposta al senador Sabaté, afirma que el treball de la Policia i la Guàrdia Civil no finalitza encara que es despleguin els Mossos d’Esquadra.

El senador de l'Entesa, Joan Sabaté, portaveu de l'Entesa en la Comissió d'Interior del Senat, ha preguntat aquesta tarda al Ministre Alfredo Pérez Rubalcaba, quines previsions té per a millorar la coordinació de les forces i cossos de seguretat de l'Estat amb els Mossos d’Esquadra que acabaran el seu despleguament en les comarques de Tarragona el pròxim dia 1 de novembre.

Sabaté ha manifestat que “la seguretat ciutadana és tema de prioritari interès per als ciutadans, el Ministeri i del Senat, per la qual cosa la coordinació entre tots és la clau per a millorar la seguretat”.

També el senador de l'Entesa ha demanat al Ministre que detalli la situació i l'evolució de la delinqüència i del tràfic d'estupefaents en les costes de Tarragona, especialment en el Delta de l'Ebre.

El Ministre de l'Interior ha subratllat la seva voluntat de col·laborar amb la Conselleria d'Interior de la Generalitat per a fer front als delictes que causen alarma social a Tarragona després del despleguament dels Mossos. Ha recalcat que “la Policia i la Guàrdia Civil no acaben el seu treball encara que es despleguin els Mossos”. De fet, ha explicat que moltes operacions que culminen en el Delta de l'Ebre tenen el seu origen en altres zones d'Espanya

Rubalcaba diu que les incautacions d'estupefaents a les costes de Tarragona han augmentat un 200% i les detencions un 13% el 2007.

El Ministre ha dit que “s'estan incrementant els mitjans materials, s'està millorant la coordinació amb els Mossos, estem creixent en capacitats d'intel·ligència i s'està col·laborant amb sectors diversos de Tarragona”.