dimarts, 12 de gener del 2010

"Els Mossos són la nostra policia, els que han portat la investigació i han arribat a la veritat sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan"

El president retreu a l’oposició que en lloc de felicitar la policia catalana per la seva “excel·lent tasca” es dediqui a buscar “rèdit electoral” d’uns fets tràgics

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla va destacar ahir al matí en una entrevista al programa Els Matins de TV3 que “és la nostra policia, els Mossos d’Esquadra, els que han portat la investigació i han arribat a la veritat” sobre les causes del tràgic incendi de l’estiu passat a l’Horta de Sant Joan. “Els primers indicis són els que es van aportar, però després són els Mossos els qui porten la investigació, sota secret sumarial, i són els que continuen investigant fins a esclarir els fets”, ha afegit.
En aquest context, el president ha lamentat que els partits de l’oposició pretenguin utilitzar uns fets tràgics per obtenir “rèdit electoral”. En canvi, ha dit, el que hauria de fer l’oposició “i no ho fa”, és “felicitar la nostra policia per la seva excel·lent tasca, per la investigació”. Després d’afirmar que “a mi el que em preocupa és la veritat”, el president Montilla ha anunciat que el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació Ciutadana, Joan Saura, compareixerà a petició pròpia davant del Parlament per “donar les explicacions, una vegada aixecat el secret del sumari” del cas.