dimarts, 29 de juny del 2010

Un somni per Amposta i per a l'Ebre

Durant les properes setmanes el Consell Rector d’INEF Catalunya ha de decidir la ubicació del nou centre universitari INEF, que es preveu construir en alguna localitat de les comarques de l’Ebre o el Camp de Tarragona. La cursa a hores d’ara té dos possibles guanyadors: Cambrils o Amposta. La nostra ciutat té, sense desmerèixer els esforços i el treball fet en aquest àmbit pel municipi del Baix Camp, millor projecte esportiu i el somni d’acollir estudis universitaris, una oportunitat històrica que difícilment es tornarà a repetir en molts anys.

Amposta té una tradició esportiva centenària, amb una diversitat de clubs i d’un nivell competitiu molt per sobre al d’una ciutat de 22.000 habitants. Està reconeguda pel Govern com a seu d’un Centre de Tecnificació Esportiu i, en els darrers anys, gràcies a l'esforç de les diferens administracions, el nivell inversor de la ciutat en equipaments esportius ha estat frenètic. Hi ha un ampli consens polític a nivell local pel caràcter estratègic del projecte i l’ajuntament ha fet una forta aposta comprometent-se a finançar l’edifici que ha d’acollir els estudis universitaris valorat en 10 milions d’euros. Per altra banda, la nostra posició equidistant entre Tarragona i Castelló facilitaria la captació d’alumnes de les dues províncies, atès que l'INEF només existeix a València.

I també es tracta d'un projecte clau per qüestions d’equilibri territorial. La gent de l’Ebre sempre som els que protestem per tot: per l’aigua, per les nuclears, pel cementiri, pels parcs eòlics ... Un gest d’aquest tipus seria un nou impuls per esborrar aquesta percepció de territori oblidat, que per sort ha començat a canviar en els darrers anys.

Antoni Espanya Forcadell
Portaveu del PSC a l'Ajuntament d'Amposta