dijous, 5 de setembre del 2013

Núria Ventura: “Si el govern ha renunciat a governar que marxi cap a casa”

La dirigent socialista li exigeix que s’enfronti als problemes i que treballi per buscar solucions davant la preocupant situació a l’Ebre
La primera secretària del PSC de l’Ebre i diputada, Núria Ventura, acompanyada de diferents càrrecs electes i dirigents del partit, ha reclamat avui al govern de la Generalitat que s’enfronti als problemes i que treballi per buscar solucions tot advertint que si han renunciat a governar que “marxin cap a casa”. “No tenen cap proposta, ni cap iniciativa, i menys en un territori com el nostre, en què estem completament abandonats amb uns responsables territorials amagats en els despatxos sense proposar res més que no siguin cortines de fum”, ha lamentat. Com exemple ha posat la proposta de convertir els Ports en parc nacional “que sembla que el propi conseller ha posat en el congelador”. Això, segons la dirigent socialista demostra que el govern actua una vegada més d’esquena al territori.
Ventura ha recordat que 15.638 persones continuen sense feina a les Terres de l’Ebre, molta gent sense cap prestació “que subsisteix gràcies a un coixí familiar que es va esgotant” i un 38% de persones amb risc d’exclusió social. En aquest sentit ha estat taxativa: “És urgent refer el teixit econòmic amb totes les mesures necessàries per garantir l’ocupació i generar llocs de treball, incentivant aquells sectors que poden ser motor de desenvolupament”, tot advertint que “això només es pot fer amb molt esforç i grans aliances”. El més preocupant, segons ella, és que es desconeix quin és el model territorial que vol impulsar CiU amb el suport d’ERC. “Sense això tan bàsic, un territori té poc futur”.
Ventura s’ha referit a l’inici del curs escolar amb menys mestres i professors i les preocupants retallades en educació. En aquest sentit, ha apuntat que el PSC insistirà en els propers mesos amb les beques menjador. “Volem que siguin un dret universal, que no estiguin subjectes a disponibilitats pressupostàries, que es paguin amb més agilitat i que es tingui en compte la renda de cada moment, no la de fa un any”. També, entre altres coses, ha lamentat l’endarreriment del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) o que no es posin en funcionament infraestructures com les depuradores d’aigües residuals construïdes però que continuen sense funcionar, ja que deixa desemparats als ajuntaments. “Continuarem insistint en totes aquestes qüestions al Parlament perquè més enllà de les paraules es comprometin amb pressupost”.
Finalment, amb vista a la cadena humana per la independència, Ventura ha mostrat el respecte del PSC de l’Ebre a la decisió de la militància, càrrecs electes i orgànics a l’hora de participar-hi o no. “El partit és molt plural igual que ho és la societat ebrenca i, per tant, tothom és lliure de fer el que cregui i el que senti”, ha conclòs