dimarts, 7 de gener del 2014

Sant Jaume manté l'esforç en l'atenció a les persones i mantenir la via pública i preveu acabar l'auditori

El pressupost del 2014 contempla, a més, posar en marxa el poliesportiu. L'Ajuntament també aprova congelar les tarifes d'aigua potable
L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha acomiadat l’any 2013 amb la celebració d’un Ple extraordinari on a més d’aprovar els pressupostos per al 2014, es congelen les tarifes de l’aigua potable, s’aproven les bases per crear una borsa de treball per a la selecció de personal laboral de peó de tasques múltiples, s’adjudica la gestió integral del Centre de Dia, i es modifica l’ordenança de Convivència Ciutadana, com a punts més importants.
Pressupost 2014
Amb un pressupost total de despeses de 3.809.932,12 euros, es manté el pressupost destinat l’any anterior a manteniment de vies públiques (nous paviments de carrers); es mantenen també les dotacions pressupostàries en cultura, turisme, educació, esports, igualtat i medi ambient; s’incrementen les partides de promoció econòmica i d’urgències socials, i es redueix la partida de festes majors. També s'han habilitat partides per posar en funcionament el poliesportiu, per l’adquisició d’un desfibril·lador i per millorar l’equipament de la Biblioteca Francesc Balagué. També es contempla un pressupost per a inversions de més de 680.000 euros, destacant com a més importants l’acabament de l’auditori i la primera fase de la urbanització del carrer Tramuntana. Inversions que compten amb la corresponent subvenció del PUOSC de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.
L’estricte compliment de la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostaria i de Sostenibilitat Financera i la política de control exhaustiu i contenció de les despeses faran que el rati d’endeutament de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja es redueixi del gairebé 120% en què es va tancar l’exercici del 2010 al poc més del 70 % en què es pot fer a l’exercici del 2015.
Tarifes de l’aigua potable per al 2014
Tot i tenir un conveni signat amb Sorea que contemplava un increment de les tarifes del 2,5% per al 2014, l’Ajuntament ha negociat amb Sorea deixar les tarifes pel subministrament d’aigua congelades per al proper any, i només incrementar la part corresponent al manteniment del comptador en 31 cèntims mensuals a causa de la descompensació que s’arrossega desde fa anys.
Borsa de treball
S’aproven les bases per constituïr una borsa de treball per a la selecció de personal laboral temporal com a peó de tasques múltiples. Tot ve motivat per la sol·licitud de prejubilació d’un treballador de l’Ajuntament que ocupava aquest lloc de treball i que ara s'haurà de substituir per un altre treballador en “contracte relleu”.
Adjudicació de la gestió integral i administració del Centre de Dia
El Centre de Dia de Sant Jaume d’Enveja fa més de 10 anys que funciona. Ara, per poder donar un millor servei i per poder aconseguir concert de places amb la Generalitat de Catalunya, s’ha adjudicat la contractació de la gestió integral i administració del Centre de Dia a Fussmont amb una puntuació total de 110,75 punts. El servei és per un import de 723.815,34 euros (impostos inclosos) i per una durada de 5 anys. Modificació de l’ordenança de Convivència Ciutadana. Només es modifica aquesta ordenança pel que fa al règim de sancions, donada la situació econòmica actual i la voluntat de l’equip de govern que tothom pugui complir amb les seves obligacions amb dignitat. En casos excepcionals i de forma justificada, es podrà substituir la sanció econòmica per treballs en benefici de la comunitat.