dimarts, 28 de gener del 2014

Unió per la Terra Alta (UPTA) celebra l’aprovació d’una esmena presentada a la Llei d’acompanyament dels pressupostos 2014, votada al Parlament el passat 22 de gener, que pot tancar la porta a la instal.lació de l’abocador del Pinell

UPTA considera que l’acord assolit al Parlament demostra que una altra manera de fer política és possible i demana als representants del Govern a les Terres de l’Ebre que escolten la veu del territori i prenguen decisions respectuoses amb les voluntats populars  


Unió per la Terra Alta celebra l’aprovació, per amplíssima majoria, de l’esmena presentada pel grup d’ICV-EUA al Parlament de Catalunya en el marc de la Llei d’acompanyament als pressupostos 2014. L’aprovació d’esta esmena significa un pas important perquè la planificació dels abocadors i altres infraestructures de gestió de residus es face d’acord amb les necessitats dels territoris i tenint alhora en compte la seua veu. L’esmena va comptar amb el suport del Grup Parlamentari Socialista entre altres grups de la cambra catalana.

Consegüentment, l’esmentada aprovació també hauria de significar un fre a projectes especulatius i antidemocràtics com el macroabocador del Pinell, que a més  de no figurar en cap planificació pública de gestió de residus, compta amb l’oposició majoritària del poble expressada en una consulta popular.

A més a més de congratular-se del fet que el Parlament de Catalunya haja sabut marcar al Govern l’obligació de planificar la gestió de residus amb visió de país i tenint en compte el bé comú de la societat, UPTA vol expressar el seu agraïment als diputats dels grups polítics parlamentaris que van saber escoltar la veu que els seus  alcaldes i regidors els van fer arribar en una visita al Parlament el passat dia 14 de gener. Prova de la bona predisposició i faena de la majoria de diputats és l’aprovació de l’esmentada esmena el passat dia 22.

Justament per les repercussions que esta votació parlamentària tenia sobre la Terra Alta i les Terres de l’Ebre en particular, i sobre Catalunya en general, Unió per la Terra Alta se sent reforçada en el seu projecte de comarca basat en la democràcia i l’aprofitament dels recursos del territori, lluny del caciquisme i l’especulació que representen projectes com l’abocador del Pinell.

UPTA exigeix a la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre que, prenent com a referent el consens polític expressat al Parlament, desestime definitivament el projecte d’abocador del Pinell perquè va contra la voluntat majoritària del poble, no és necessari per al territori i només respon a la voluntat especulativa d’una minoria. Així mateix, exigeix al Govern de la Generalitat que deixe de mirar les Terres de l’Ebre com l’abocador de Catalunya i aplique polítiques públiques a favor d’un desenvolupament sostenible i d’acord a la idiosincràsia del territori.

Finalment, UPTA considera que l’acord assolit al Parlament demostra que una altra manera de fer política és possible. Per això demana als representants del Govern a les Terres de l’Ebre que prenguen decisions respectuoses amb les voluntats populars, dialogant amb els Ajuntaments i donant una sortida democràtica tant al tema del Pinell com al del Centre de Rehabilitació de Batea.