dijous, 9 de gener del 2014

Unió per la Terra Alta (UPTA) denuncia les fosques maniobres del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, senyor Xavier Pallarès, pel que fa a dos temes que afecten la Terra Alta

UPTA exigeix al delegat del Govern a les Terres de l’Ebre que estigui a l’alçada del càrrec institucional pel qual va ser nomenat, defensant el bé comú de la societat terraltina i les decisions democràtiques expressades a les urnes i als plens municipals
L’assemblea general d’Unió per la Terra Alta, celebrada el passat divendres dia 3 de gener, va acordar les línies bàsiques d’acció política comarcal per al 2014, que reforcen l’actuació desenvolupada per esta formació política des dels seus inicis.
Això es tradueix en una aposta ferma per un model socioeconòmic basat en la riquesa de la comarca i en la democràcia, amb l’objectiu de contribuir al bé comú de la societat terraltina.
El marc conceptual acordat es concreta en dos grans eixos. D’una banda, el suport a l’agricultura i la indústria agroalimentària, el turisme respectuós amb el territori, la preservació del medi ambient i del paisatge, així com el reforçament dels serveis públics. De l’altra, l’establiment de mecanismes vinculants de participació ciutadana en la presa de decisions polítiques i el combat contra el caciquisme en tant que només serveix per afavorir amiguismes i no dóna solucions als greus problemes que pateix la Terra Alta.
Relacionat amb el que s’ha dit, un dels temes més abastament tractats en aquesta reunió, per la seua transcendència social i democràtica, va ser la maniobra que el Govern de la Generalitat pretén dur a terme a través de la Llei d’acompanyament dels pressupostos 2014 per tal d’afavorir els interessos d’algunes empreses que actuen de lobby, enfront de la decisió del poble del Pinell que va votar majoritàriament en contra de la instal•lació d’un abocador al seu terme municipal.
Un altre dels temes abordats va ser la decisió del departament de Salut de la Generalitat de reobrir el Centre de Rehabilitació de la Fundació Terra Alta, malgrat que no disposa dels permisos preceptius de l’Ajuntament de Batea.
Unió per la Terra Alta denuncia les fosques maniobres del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, senyor Xavier Pallarès, pel que fa als dos temes anteriors. Així, quant a l’abocador, mentre d’una banda es compromet a treballar per fer respectar l’opinió del poble del Pinell, de l’altra permet que el Govern del qual forma part presenti una proposta al Parlament amb l’objectiu d’aplanar el camí a les empreses promotores.
Pel que fa a la rehabilitació de la comarca, es demana al Departament de Salut que respecti la legalitat i que prioritzi l’interès públic i de servei als ciutadans a la voluntat política d’afavorir a una Fundació Privada.
Unió per la Terra Alta exigeix al delegat del Govern a les Terres de l’Ebre que estigui a l’alçada del càrrec institucional pel qual va ser nomenat, defensant el bé comú de la societat terraltina i les decisions democràtiques expressades a les urnes i als plens municipals.