dijous, 5 de juny del 2008

L'IDECE atorgarà 105.000 uros en ajuts per a la promoció de les Terres de l'Ebre

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica avui l'ordre d'obertura de dues línies d'ajuts per a la promoció de les Terres de l'Ebre que sument un total de 105.000 euros. D'aquesta xifra, un total de 90.000 euros servran per a fomentar actuacions de promoció de les comarques ebrenques, mentre que 15.000 euros més es destinaran a promoure activitats culturals, lúdiques o esportives.

L'Institut per al Desenvolupament de les Terres de l'Ebre atorga cada any ajuts per tal d'impulsar activitats en les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre amb l'objectiu de donar suport al teixit associatiu i cívic, així com d'ajudar a la dinamització econòmica de la demarcació. El DOGC publica avui l'inici de les convocatòries d'enguany.

En el primer cas, l'ajut de 90.000 euros va destinat als ens locals de les comarques ebrenques per tal de cofinançar l'organització de fires i mostres de productes típics, creació de rutes temàtiques o edició de material informatiu.

L'ajut podà cobrir fins al50% de l'import total del projecte, amb un màxim de 5.000 euros. L'an passat es va concedir una subvenció total de 75.000 euros a trenta municipis ebrencs.

Pel que fa a les subvencions per un import de 150.000 euros, es destinaran a la promoció d'activitats culturals, lúdiques o esportives a les Terres de l'Ebre i a iniciatives de cooperació o intercanvi amb altres territoris. Així aquests ajuts serviran per impulsar des de les principals associacions´cíviques i culturals de les comarques ebrenques activitats musicals, teatrals, gastronòmiques, de coneixement de la natra i de promoció d'esports com el rem.

També en aquest cas, l'ajut podrà cobrir fins al 50% de l'import total del cost de l'activitat, amb un màxim de 1.000 euros. L'any passat es va concedir una subvenció total de 13.00 euros a 20 entitats sense ànim de lucre de les Terres de l'Ebre.

En tots casos, els ens locals i les entitats disposaran d'un mes per presentar les seves propostes.