dijous, 4 de desembre del 2008

Una bona mesura per fer front a la crisi


Els Ajuntaments de les Terres de l'Ebre rebran més de 32 milions d'euros en obres públiques del Fons Estatal d'Inversió Local
El PSC valora positivament la iniciativa del govern Zapatero per fer front a la crisi que permetrà la creació de prop d'un miler de llocs de treball a les Terres de l'Ebre
Els Ajuntaments de les Terres de l'Ebre rebran més de 32 milions d'euros en obres públiques del Fons Estatal d'Inversió Local, una notícia que ha estat rebuda molt satisfactòriament per la Federació del PSC de les Terres que ha destacat sobretot que amb aquesta iniciativa del govern Zapatero per fer front a la crisi es permetrà la creació de prop d'un miler de llocs de treball a les Terres de l'Ebre. Antoni Sabaté, primer secretari del PSC a les Terres de l'Ebre, ha titllat “d'altament positiva aquesta mesura adreçada a la inversió municipal i que té per objectiu contribuir, com una mesura més, a remuntar la crisi econòmica”. Sabaté ha assenyalat que aquesta dotació de recursos és al cent per cent. “Mai s'havia produït una situació com aquesta des del punt de vista del finançament, ja que aquestes subvencions seran altament viables perquè no existirà el recurs del cofinançament.”

Segons ha explicat el secretari de Política Municipal del PSC a l'Ebre, Manel de la Vega, els ajuntaments seran els que decidiran quins projectes volen realitzar dins d'un ampli ventall de possibilitats que marca el decret llei i, en aquest sentit, també ha fet una crida a que les administracions superiors, en especial la Diputació, assessorin els ajuntaments més petits a l'hora de fer la tramitació. Cal assenyalar que el temps de l'execució de les obres és el 2009 i en casos especials aquestes podrien finalitzar el primer trimestre de 2010. “Aquesta ajuda conjuntural, no deixa de ser una mostra de confiança del govern amb els ajuntaments, ja que com a administracions més properes poden abordar millor moltes de les solucions que els ciutadans ens demanden”, ha destacat. Els ajuntaments hauran de presentar les sol·licituds abans del 25 de gener.

De la seva banda, el president del partit a l'Ebre i senador, Joan Sabaté, també ha destacat que aquesta injecció de recursos denota la millora clara en el finançament dels ajuntaments per part de l'Estat, des de l'accés a la presidència de José Luis Rodríguez Zapatero. “El que ha fet el Govern no és autoritzar que els ajuntaments s'endeutin més, que és el que demandaven, sinó que els ha ofert una injecció directa de recursos, amb l'objectiu de pal·liar l'efecte de la crisi, i l'atur sense que hagin de tornar aquests diners”, ha assenyalat. Aquest fet ha de permetre, sobretot obres de manteniment viari i la construcció d'equipaments que puguin plantejar-se ràpidament. Sabaté ha recalcat, a més, que és, sense cap dubte, una mesura que denota una clara sensibilitat municipalista del govern socialista. “S'han atès amb escreix les demandes de la Federació de Muncipis”. El senador ha fet especial èmfasi en les aportacions que rebran els ajuntaments de Tortosa, amb 6.164.855 euros, i el d'Amposta, amb 3.505.253 euros. “Estem parlant d'una aportació superior al que han pogut rebre aquests ajuntaments en els darrers deu anys de les diferents administracions, i a més sense necessitat de cofinançament, on el municipi havia d'aportar no menys del 50% de la quantitat. Aquesta és una aportació neta de l'Estat”, ha subratllat.

Finalment, la diputada Lluïsa Lizárraga, ha destacat el fet que els ajuntaments rebran el 70% de la quantitat de forma immediata i el 30% a l'acabament de l'obra, “aquest fet encara facilita més als ajuntaments poder tirar endavant aquesta mesura”.