divendres, 12 de febrer del 2010

La vegueria, sense excuses

Una vegada mes, i quan hi ha un notícia magnífica per al territori, com va ser la setmana passada amb l’aprovació per part del Govern del projecte de la nova organització territorial en vegueries, en què les Terres de l’Ebre fem realitat una reivindicació històrica, surten veus discordants que no pensen en el nostre interès sinó en la seva pròpia cursa electoral. No podem admetre de cap de les maneres declaracions del secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, oposant-se a aquesta llei, i a més fent-ho en el nostre propi territori. Ara que, val a dir, que tampoc ens hauria de sorprendre, ja que també a casa nostra ha vingut més d'una vegada a defensar els transvasaments.

CiU no ha cregut mai en aquest projecte, de fet van tenir 23 anys per tirar endavant la vegueria de l'Ebre i els van desaprofitar. Ara és l'hora que des del territori treballem des del consens i la unitat, que fem escoltar una única veu a favor d'una vegueria que representa el nostre reconeixement com a territori, que configurarà una administració més propera i eficaç i que és clau per al nostre futur. Cal fer una crida a la responsabilitat de tots i totes els que estem al capdavant de les administracions del nostre territori per allunyar interessos que venen imposats des de fora que només es basen en treure rèdit electoral. Segons el govern la nostra vegueria es podrà constituir a les eleccions municipals del 2011 i si això volem que sigui una realitat no ens podem amagar sota rebuscades controvèrsies per argumentar una oposició a una realitat que considerem beneficiosa per al territori.

És d'una gran demagògia i d'atemptat a la nostra intel·ligència barrejar la vegueria amb la situació de crisi per la qual estem passant. El govern de la Generalitat treballa diàriament per generar mesures per pal·liar aquesta situació com podem veure amb el pla d'iniciatives de dinamització comarcal que per primera vegada inclourà totes les comarques de l'Ebre, amb una clara discriminació positiva cap al nostre territori, ja que només set comarques en són beneficiàries a tota Catalunya. Aquestes ajudes representen incentius per a la creació d'empreses, tant a fons perdut com a través de la subvenció dels interessos dels prèstecs. A tot això, cal afegir que la setmana passada la consellera de Treball, Mar Serna, va anunciar la posada en marxa de diferents plans d'ocupació que beneficiararn 25.000 aturats del nostre país.

Per tant, no admetem com a vàlida l'excusa que CiU ha posat amb la crisi per no tirar endavant la nostra vegueria. Perquè si la responsabilitat del govern és treballar per millorar les condicions de vida de la ciutadania, també ho és complir amb els seus compromisos i més tenint en compte que la nova divisió territorial de Catalunya en vegueries és un mandat del nostre Estatut. I així ho està fent.

Maria Beltran Pinyol
Alcaldessa de Tivenys i secretària d'Organització del PSC de l'Ebre