divendres, 26 de febrer del 2010

Sí que importa

Com a conseqüència de la crisi econòmica estem massa predisposats al pessimisme perquè la realitat que ens envolta està plena de dificultats, d'entrebancs, i no som prou conscients que el futur es decideix en cada moment, a cada instant. El que passarà demà, s’ha de planificar avui. I s’ha de planificar en positiu. El nostres pares diuen que quan es tanca una porta se n'obre una altra. Hem de gestionar el present, però també pensant en demà.

Només aquells que s’instal·len en la realitat immediata envien aquell vell missatge que “ara no toca”. I l'ara no toca converteix a la societat en conservadora. Ara que estem en crisi és quan toca més que mai construir el futur, tot pensant amb el present. Ajudar aquells que estan en dificultats perquè ningú estigui desemparat, desprotegit, alhora que des de l’experiència hem de posar les bases per un futur millor.
Ara bé, que ningú s’enganyi pensant en que no importa qui estigui al capdavant. I tant que importa! En set anys de govern d’esquerres, els municipis, tots els municipis, hem avançat com mai, en serveis socials, en infrastructures, en equipaments pels ciutadans, en modernitat. Avui ja no és una dificultat viure a qualsevol poble o ciutat de les nostres terres, té inconvenients sí, però també té avantatges. Els nostres fills poden accedir a la Universitat, aquí a casa nostra. Ara més que mai importa seguir amb els que creuen en els fets i és el moment de donar-los-hi suport perquè puguin continuar fent una Catalunya més pròspera on tots hi tenim cabuda.

Tots volem cada dia més, i no ens conformem, per això sí que importa que es cregui en els municipis. Que malgrat la crisi econòmica, els Ajuntaments continuem podent treballar pels nostres veïns, pels ciutadans. El Govern Montilla entén el municipalisme i l’ha dotat de mitjans per poder fer front a la situació que estem patint. Un Govern que creu i treballa per la gent. Que gestiona el dia a dia i posa les bases del futur, amb realisme i positivisme, amb fets.

Francesc J Miró
Alcalde de Godall
Diputat Provincial