dijous, 2 de juny del 2011

Miquel Castelló no agafarà l'acta de regidor perquè considera que cal obrir pas per reconstruir el projecte socialista a Roquetes

El dirigent socialista tanca 24 anys de dedicació a la política municipal satisfet d'haver-se deixat la pell i haver contribuït a transformar el municipi

Miquel Castelló ha anunciat aquesta tarda la seva renúncia a recollir l'acta de regidor a l'Ajuntament de Roquetes el pròxim 11 de juny. Ho ha argumentat al·ludint principalment a la necessària assumpció de responsabilitats pels que han estat uns mals resultats del PSC al municipi, per deixar pas a gent jove, amb il·lusió i molt preparada per reconstruir l'alternativa socialista i perquè ja no hi hagi l'excusa per als qui governin de centralitzar el seu discurs polític en els atacs cap a una persona en concret, sinó que es passi a debatre propostes en benefici dels roqueteros i roqueteres. El nou grup municipal estarà format per Imma Casado, que en serà la portaveu, Álvaro Acero i Cinta Pérez.
Castelló tanca així 24 anys com a regidor a l'Ajuntament des que l'any 1987, quan tenia 30 anys, el que fou alcalde, Mariano Gil, li va demanar de formar part del projecte socialista per a Roquetes. Castelló va ser escollit regidor formant part en aquell moment com a regidor més jove de la mesa d'edat de composició del nou consistori. “En aquests 24 anys Roquetes ha canviat molt i bona part de la transformació és responsabilitat dels governs socialistes”, ha recordat avui, tot afegint: “em sento molt orgullós i satisfet d'haver pogut treballar al servei dels veïns i veïnes, dels roqueteros i roqueteres."
Per això, i fruit de la passió per la cosa pública i el servei al seu municipi, Castelló ha admès avui que la decisió no ha estat fàcil i que és resultat de la reflexió que ha fet durant els darrers dies amb els companys de la candidatura i els militants i simpatitzants del PSC de Roquetes. “Però era una decisió que calia prendre des de la responsabilitat i els plantejaments ètics”, ha emfasitzat. El dirigent socialista ha fet un breu anàlisi dels que ha titllat uns mals resultats per a la seva formació, que considera que es deuen a tres aspectes. En primer lloc, ha partit del context general de crisi que “ha castigat més durament al PSC a nivell nacional i estatal fruit del fet que molta gent que ho està passant molt malament no ha confiat en el nostre projecte per tirar endavant”. “És evident, però, i hem de ser conscients que no només els mals resultats es deuen a això, sinó que veníem d'un mandat molt complicat en què se'ns ha deixat treballar molt poc, en què teniem un grup de regidors i regidores preparades per governar i vam haver d'estar a l'oposició i, finalment, alguns ciutadans han deixat de votar-nos perquè han cregut que no érem l'opció que millor defensava el que volien per a Roquetes i una part de la culpa ens la donaven a nosaltres”. Per tot això, Castelló ha expressat que quan algú lidera un projecte i els ciutadans “tenen la sensació que no ho hem fet tot el bé que calia s'han de prendre responsabilitats.” I en aquest sentit, l'ha assumit plenament per la confiança dipositada pels militants i simpatitzants d'encapçalar un projecte nou, amb un programa preparat per assumir els reptes i la complicada situació econòmica actual i per l'alt nivell de llibertat en la confecció d'una candidatura de la qual ha assenyalat se sent molt i molt orgullós. “Tenint en compte aquests factors, he considerat que havia arribat el moment de donar pas a persones molt més preparades del que ho estàvem fa 24 anys quan vaig entrar a l'ajuntament, que tenen tanta il·lusió i ganes de treballar com teníem aleshores i que ha arribat un punt en què aquestes persones han de fer un pas endavant, agafar les responsabilitata que els pertoquen i conduir un projecte polític com és el dels socialites, ara a l'oposició i estic convençut que d'aquí a quatre anys al govern.”

A totes aquestes causes, Castelló ha admès que un altre motiu és deixar de ser el focus del debat polític a Roquetes. “Durant molt temps han utilitzat contra el PSC arguments i armes que no haurien d'estar permeses per combatre una persona que portava tant temps a l'Ajuntament”, ha exposat, tot afegint: “En aquesta mandat, aquests atacs personals han tapat moltes de les profundes incorreccions de la manera de fer del govern actual. En lloc de fer una explicació de la feina, s'han limitat a desqualificar a una persona que representava molts anys de govern a Roquetes.” També ha estat contundent en denunciar una “campanya electoral molt bruta, amb calúmnies, injúries i mentides que no són admissibles dins el joc democràtic, on cadascú haurà d'assumir les seves responsabilitats”. Per això, ha insistit en la necessitat d'obrir i oxigenar el debat polític per tal de tirar endavant els projectes amb “els quals ens hem compromès uns i altres”, perquè es deixi de comparar amb els governs anteriors, “i això es podrà fer molt millor amb un grup municipal renovat, jove, que no ha participat directament en la gestió dels nostres governs.”

Castelló s'ha acomiadat amb agraïments a tota la ciutadania que ha fet possible la seva dedicació a Roquetes durant 24 anys. També ha agraït el suport del partit, dels militants i simpatitzants, i de les diferents candidatures. I ha tingut paraules també de gratitud cap als regidors que han compartit amb ell els diferents consistoris, recordant especialment i des de l'admiració personal els desapareguts Salvador Cid, del PSC, i Daniel Audí, del PP. “És un autèntic honor i em sento molt orgullós d'aquests 24 anys de treball a l'Ajuntament. Ho he fet deixant-me la pell i des de la màxima honestedat personal. Seguiré treballant, fent un pas enrere, en el lloc que els meus companys vulguin perquè Roquetes torni a tenir un govern socialista.”