dimecres, 8 de juny del 2011

Sabaté demana al Govern que s'avanci en la integració de Sèrbia a la UE després de la detenció de Ratko Mladic

El senador creu que s'ha de tenir una actitud positiva i no discriminar a les repúbliques iugoslaves

El senador de l'Entesa, Joan Sabaté, portaveu d'Exteriors,  va preguntar a la ministra Trinidad Jiménez, en la sessió de control del Senat d'ahir, quina posició té l'Executiu arran de la detenció de l'exgeneral serbo-bosni Ratko Mladic i el seu lliurament al Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia a la Haya.
Sabaté ha dit que els càrrecs que recauen sobre ell són d'extraordinària gravetat i la seva posada a disposició del TPI obre un nou escenari en el procès de la possible adhesió de Sèrbia a la UE, perquè té un govern europeïsta i perquè ha complert els requisits. Sabaté creu que es requereix una actitud positiva i no establir discriminacions entre les repúbliques iugoslaves.

Jiménez ha reconegut que ha estat un pas més en l'apropament a Sèrbia i ha anunciat un viatje la setmana vinent en què es reunirà amb el president i primer ministre. La ministra ha dit que Espanya és partidària de les adhesions i la integració a la UE de les repúbliques balcàniques i que Europa es juga la seva credibilitat en aquest terreny.