dimecres, 21 de setembre del 2011

“El govern de CiU té una preocupant manca de lideratge que s'ha evidenciat amb el Corredor del Mediterrani i el cànon de l'aigua”

Els socialistes insten Bel a posar-se al costat de la gent per aturar les retallades i per rellançar l'economia tortosina
El grup municipal del PSC ha instat avui Bel i el govern municipal a que es posin al costat de la gent per aturar les retallades i per rellançar l'economia tortosina davant la preocupant manca de lideratge que s'ha evidenciat amb temes tan importants per a la ciutat i el territori com són el Corredor del Mediterrani i el les bonificacions del cànon de l'aigua. “Hem pogut veure aquests dies com l'alcalde de Tarragona ha defensat la prestació de serveis a l'hospital Joan XXIII i ha tancat files amb la resta de grups per defensar la seva xarxa hospitalària. Hem pogut veure com l'alcalde de Tarragona i el de Barcelona assistien a la reunió de Castelló sobre el Corredor del Mediterrani. On estava el govern de la nostra ciutat? No es pot acceptar aquest menysteniment“, ha lamentat avui el portaveu del grup, Antoni Sabaté.
Per als socialistes és molt preocupant que Bel no s'hagi posat al costat de la gent davant les retallades del govern convergent de la Generalitat que afecten a serveis bàsics com és la salut, amb la preocupant situació de l'hospital Verge de la Cinta, o que no hagi aixecat la veu per l'eliminació de l'expedició de transport entre Tarragona i Tortosa. Però el que encara consideren més simptomàtic és que l'Ajuntament debatés en el darrer ple una moció perquè continuessin les bonificacions en el cànon de l'aigua i que la moció fos rebutjada precisament amb els vots en contra del grup municipal de CiU .”Ha hagut de ser el president de la Cambra de Comerç qui defensi els interessos de Tortosa i del territori, fet que demostra que el nostre govern, amb l'alcalde al capdavant, té una evident pèrdua de lideratge que demanem que reprengui”. Els socialistes tortosins també han denunciat que s'hagi girat l'esquena a la gent, als sindicats i al territori i han emplaçat Bel i el govern tortosí a “liderar els moviments que situïn el territori en el context del país per rellançar l'economia ebrenca. Si és així, ens tindrà al seu costat”.
Aquestes crítiques arriben 100 dies després de l''inici de l'actual mandat en el qual el PSC ha lamentat que encara no es conegui res sobre el pla estratègic de la ciutat i que l'actitud del govern de Tortosa continuï sent un “mirar-se al melic” sense tenir una visió més ampla i de conjunt del territori, “perquè Tortosa no és una ciutat qualsevol, és la capital i així ho ha d'exercir
Continuïtat de l'anterior govern a la baixa
Més enllà d'aquest anàlisi general, el PSC ha fet una valoració d'aquests tres mesos d'una manera molt concreta resumint que s'han viscut 100 dies que “són continuïtat de l'anterior govern però a la baixa” i advertint a Bel que no es pot viure de la inèrcia de planificacions, subvencions i finançaments de les altres administracions.
De fet, el que més preocupa al PSC és que l'elevat endeutament del consistori pugui paralitzar les inversions al municipi, com ja s'ha pogut comprovar amb el projecte de la nova piscina i complex d'aigües. “Una obra que van anunciar que s'iniciava, a bombo i plateret, durant la campanya electoral i que ara està aturada, això sí, amb l'entrada principal enderrocada i el consegüent malestar que això provoca en comerciants i veïns de la zona”, ha exemplificat.
I és que el deute actual de l'Ajuntament de Tortosa ascendeix a 45.454.000 euros, “una xifra molt preocupant que constata la mala gestió econòmica i el descontrol pressupostari de l'actual govern”. “Si volguéssim eixugar aquest deute, cada tortosí i tortosina hauríem de pagar de la butxaca 1.500 euros”, ha exposat. Durant aquest període s'han hagut d'aprovar diferents extrajudicials per poder assumir factures perquè les partides estaven exhaurides, per un import de 900.000 euros. “Exemples d'aquest desgavell, són els 332.964 que corresponien a despeses de neteja de la via pública i recollida d'escombraries perquè compartien la partida on està la despesa de la llum, que hem de pagar perquè no ens la tallin, deixant de pagar el servei de recollida mentre tots els veïns i veïnes paguen els seus impostos i encarint-lo per a la resta del territori.”
Finalment, els socialistes també han criticat la manca de model urbanístic de la ciutat que ha d'anar més enllà de l'actual planejament, amb un rellançament del comerç tradicional i un pla integral dels eixamples, proposat pel PSC en la campanya electoral; ha lamentat la inexistència de model cultural, mentre altres municipis es beneficien de propostes descartades per l'actual govern i on el socialistes creuen que també cal fer una aposta clara per la projecció internacional de la Festa del Renaixement, i han denunciat l'incompliment de les transferències a les recentment creades EMDs, que dificulta el model de descentralització.