dimarts, 20 de setembre del 2011

El PSC anuncia que serà bel·ligerant amb les retallades en salut, educació i atenció a les persones del govern de CiU

Els socialistes adverteixen de l'oblit al qual l'executiu convergent ha tornat a sotmetre l'Ebre i de la manca de full de ruta per encarar el futur
El PSC de l'Ebre ha advertit aquest matí de l'oblit al qual l'executiu convergent ha tornat a sotmetre l'Ebre només un any després del canvi de govern a la Generalitat de Catalunya. Els socialistes han denunciat les retallades en salut, educació i atenció a les persones amb les quals estan ofegant al territori i han criticat la paràlisi a la que de nou se sotmet el nostre territori. “Estem perdent moltes de les actuacions ja previstes per l’anterior govern”, ha espetat avui la diputada socialista Núria Ventura, que ha lamentat que l'únic que ofereix CiU al territori són “retallades indiscriminades que, amb l’excusa de la crisi, tenen com a únic objectiu desmantellar l'estat del benestar i davant de les quals el PSC serà bel·ligerant”.
Per la seva banda, el primer secretari de la Federació de l’Ebre, Antoni Sabaté, ha lamentant l’oblit al qual s'ha tornat a sotmetre les Terres de l'Ebre acabant amb la discriminació positiva que hi havien dedicat els governs catalanistes i d'esquerres. “El més greu és que no hi ha un full de ruta per al nostre desenvolupament econòmic ni model de creixement territorial”, tot qüestionant-se el pes específic que estan atorgant al nostre territori i advertint que no es poden aturar infraestructures clau com el desdoblament de l'eix de l'Ebre, la variant de Tortosa o el traçat entre Aldover fins a Lleida. “Per què tenen al calaix l'estudi de traçat que ja estava enllestit entre Vinallop i els Alfacs?”, s’ha preguntat.
Sabaté ha recordat que l'anterior govern, a favor de la igualtat d'oportunitats i de l'equilibri territorial, va posar en marxa dinou noves expedicions de transport públic perquè tots els municipis estiguessin connectats amb la seva capçalera de comarca. “Ara ja s'ha suprimit la de la Sénia-Amposta i una altra d'estratègica, la de Tortosa-Tarragona que donava cobertura als pobles de la costa”. Per tot això, Sabaté ha estat contundent: “La nostra posició és d'un anàlisi crític d'un govern per la manca de model i de definició del full de ruta del nostre desenvolupament i per les constants retallades”.
Aquests “passos agegantats cap enrere” preocupa i molt al PSC. La diputada socialista Núria Ventura ha advertit que “comencem un curs parlamentari amb més amenaces de tancament de serveis públics i la privatització de serveis”. En aquest sentit, ha enumerat les estisorades que ja hi ha hagut en salut, als caps i sobretot a l'hospital Verge de la Cinta, “que passa un moment extremadament preocupant”, i també en educació i atenció a les persones. En educació, les retallades més sonores fins al moment han afectat, a nivell general, al personal i a la sisena hora, i, en concret també a les Terres de l'Ebre, amb la retallada en un 50% de les subvencions a les Escoles de Música i a les llars d'infants, així com la paral·lització de projectes com l'institut escola de Sant Jaume, el col·legi de Sant Llàtzer i el tercer institut de Tortosa o el projecte d'INEF a Amposta.
Proposta de resolució al Parlament pels centres de dia
El compromís del PSC amb l'estat del benestar arriba aquesta tarda al Parlament, on el grup parlamentari socialista presenta tres propostes de resolució a la Comissió de Benestar Social que fan referència als centres de dia de la Torre de l'Espanyol i de la Fatarella perquè es continuï la tasca iniciada per l'anterior govern i es posin en funcionament de manera immediata, i a la residència de la gent gran de Batea, un compromís de l’anterior govern que CiU ha paralitzat. Segons Ventura “aquest darrer és un tema extremadament greu perquè aquesta manera d'actuar no només afecta als drets i el benestar de les persones que esperen fer ús de la residència sinó també perquè es malmeten inversions que s’han realitzat i no se’n treu el rendiment necessari, perquè les obres estan acabades i la Generalitat incompleix el compromís adquirit mitjançant conveni amb l’Ajuntament de posar-la en funcionament”.