dilluns, 19 de setembre del 2011

El PSC reclama al govern d'Ulldecona que comenci a treballar ja per solucionar els problemes del municipi

Núria Ventura denuncia l'alt cost que suposen per a les arques municipals els sous de l'alcalde i dels regidors del govern, uns 11.000 euros al mes
100 dies després de la constitució del nou govern d'Ulldecona (PP, CiU i UGI), la força més votada a les eleccions municipals, el PSC, ha reclamat avui amb contundència al nou govern que deixi d'atacar a l'anterior i a l'exalcaldessa, Núria Ventura, i es posi a treballar ja per solucionar els problemes del municipi. Per als socialistes aquests 100 dies han refermat la denúncia que el pacte ha respost més a interessos particulars que no pas a l'interès col·lectiu del poble, amb l'augment a l'alça dels sous dels regidors del govern; han constatat el poc pes d'un govern subjugat als interessos de la Generalitat, de CiU i del PP; i han demostrat l'incompliment reiterat per part del nou govern de les seves promeses electorals. A banda, amb només tres mesos ja han protagonitzat lamentables polèmiques per l'ús irregular, fins i tot, de les dades del padró municipal i per les contractacions de personal.
Constituït el nou govern ja vam denunciar que aquest responia més a interessos particulars que no pas a l'interès col·lectiu de tot el poble. 100 dies després ens refermem en aquestes declaracions”, ha emfasitzat la portaveu del grup, Núria Ventura, que ho ha exemplificat amb la modificació a l'alça, en un ple extraordinari celebrat aquesta setmana, dels sous dels regidors del govern. Així, l'Ajuntament d'Ulldecona tindrà una dedicació exclusiva de l'alcalde i sis de parcials. L'ajuntament ha d'abonar fixes al mes per al sous del govern 10.750 euros, que a l'any pugen 130.000 euros. “Quan hi ha gent que està a l'atur i altres que no el cobren, això és un autèntic despropòsit”, ha denunciat Ventura, que hi ha afegit: “El govern està format per set regidors i els set tenen un sou fixe. A banda d'un despropòsit és una burla a la gent d'Ulldecona, no hi ha cap altre municipi del nostre entorn on passi això.
A tot això, durant aquests 100 dies també ha esclatat una altra polèmica a l'entorn de la carta que fa poc més de quinze dies l'alcalde va adreçar a les persones grans del poble amb publicitat d'una empresa privada, “un fet èticament reprovable i a més, un fet extremadament greu que vulnera la Llei de protecció de dades i sobre el qual el govern ha donat versions completament contradictòries”.
Plegats als interessos del govern de CiU a la Generalitat
Una altra de les preocupacions que ha posat de manifest el PSC és que el municipi té un “govern absent, plegat als interessos de la Generalitat com s'ha pogut comprovar amb la mala gestió amb la problemàtica sobre el transport escolar i els reiterats enganys als pares i mares”. Tot i que l'Ajuntament ha anunciat que es farà càrrec del cost per mantenir la gratuïtat, fet que Ventura ha qualificat de “mal menor”, el fet és que el consistori ha cedit davant una responsabilitat que no és de ningú més que de la Generalitat i de les seves continuades retallades. Retallades que Ulldecona també ha patit amb l'Escola Municipal de Música, que ha vist com la Generalitat convergent retallava la seva subvenció de 62.000 a 31.000 euros. “Mentre altres governs d'altres ajuntaments protesten, el nostre calla”.
Finalment, Ventura considera que aquest és un govern sense projecte “que sabem què no vol fer, però no què vol fer” i sense “paraula, com ha demostrat amb l'incompliment reiterat dels compromisos electorals”.