dimecres, 28 de desembre del 2011

El PSC d'Amposta reclama mesures de seguretat per evitar més accidents a la renovada plaça del Mercat

L'alcalde es veu obligat a admetre que dues persones han presentat una reclamació patrimonial pels accidents que hi han patit

El Grup Municipal Socialista ha demanat al govern d'Amposta que es prenguin mesures de seguretat per evitar el desnivell de la recent inaugurada plaça del Mercat i evitar així més caigudes. Aquesta proposta es va fer durant el ple ordinari d'ahir després que el grup municipal Socialista preguntés sobre els accidents que s'han produït les darreres setmanes a la plaça i l'alcalde es veiés obligat a admetre que dues persones han presentat una reclamació patrimonial al consistori. Es tracta d'una venedora del mercat i una dona gran que es van trencar el braç com a conseqüència de les caigudes.

No és normal que en poques setmanes hi hagin hagut tants incidents”, ha lamentat el portaveu Socialista, Antoni Espanya, que ha aportat com a solució “col·locar una petita reixa sobre el canalet que provoca els accidents, per evitar el desnivell, tal com han suggerit els tècnics municipals”.

El portaveu socialista ha criticat que l'alcalde titllés de “normals” aquestes caigudes i ho comparés amb les que es produeixen en altres punts de la ciutat. Així mateix, tampoc no considera afortunat que hagi volgut minimitzar els accidents. “Tot i que l'alcalde ha reconegut que una petita canalització que recull les aigües pluvials i que creua longitudinalment la plaça seria l'origen de les caigudes, ahir va afirmar que els arquitectes de l'obra i els tècnics diuen que compleix la normativa i que no cal modificar-ho”.

Cal recordar, a més, que l'obra va ser inaugurada fa poc més de dues setmanes i que l'actuació va lligada a la construcció d'un aparcament soterrat. “Ferré ha estat incapaç de precisar quan s’obriria, ja que sembla que hi ha alguns problemes de connexió del subministrament elèctric”, ha detallat Espanya.

Finalment, el portaveu Socialista també s'ha mostrat sorprès perquè, contràriament al que s'ha fet els darrers anys, l'equip de govern no va portar al darrer ple de l'any l'aprovació dels pressupostos per al 2012. “Estarem, per tant, amb pressupostos prorrogats segurament fins al ple de gener”, ha assenyalat, tot afegint: “L’explicació oficial és que volen conèixer quines mesures aplica el nou Govern del PP per si tenen repercussió en les previsions d’ingressos i despeses i així evitar fer modificacions pressupostàries per adaptar-se.” Espanya ha destacat, però, que tot indica que Rajoy esperarà al mes de març per explicar “les mesures més radicals del seu mandat.”