dimecres, 21 de desembre del 2011

El PSC demana al govern més transparència i lleialtat institucional envers l’Ajuntament i els afectats pel cas de la cooperativa de l’Aldea

La diputada Núria Ventura ha preguntat aquest matí, en la sessió de control al govern del ple del Parlament, al conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, quins són els escenaris de futur amb els que treballa el govern català respecte a la cooperativa de l’Aldea, en quin moment creu que s’assolirà la normalitat i si la Generalitat pensa adoptar alguna mesura extraordinària per evitar que es torni a produir alguna situació semblant.
La pregunta del grup parlamentari socialista ha quedat sense resposta, en centrar-se només la intervenció del Conseller en el ja conegut pla de rescat elaborat per la Generalitat. Aquest preveu que, més de 20 dies després de l’esclat de la crisi, fins aquesta mateixa setmana, els afectats no puguin començar a retirar, amb limitacions, efectiu de la secció de crèdit. La diputada ha mostrat la seva decepció “per la falta de concreció i per l’absència d’explicació sobre els possibles escenaris de futur amb els que treballa el govern”
Així mateix, la diputada ebrenca ha demanat al Conseller que treballi colze a colze amb l’Ajuntament de l’Aldea per tal d’agilitzar la tornada a la normalitat i que el contacte entre les dues administracions sigui “molt més del que ha estat fins ara, en benefici dels afectats i les seves famílies. La lleialtat institucional ha de prevaldre per damunt de tot i és imprescindible intensificar l’intercanvi d’informació”. Segons Ventura “no es pot deixar l’Ajuntament en un segon terme, i s’ha de trametre també més detalladament i amb transparència les decisions als afectats per tal que puguin recuperar la confiança”.
Núria Ventura ha aprofitat la pregunta per mostrar la solidaritat del grup parlamentari Socialista amb els 1.190 afectats per la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa de l’Aldea, “que han viscut aquests darrers dies en una situació permanent d’angoixa” i ha lamentat la falta de respostes sobre què passarà a mitjà i llarg termini per part de la Generalitat.