dilluns, 9 de gener del 2012

“CiU torna a discriminar negativament l'Ebre”

El PSC titlla els pressupostos del 2012 d'insult a les necessitats reals del territori i en critica la manca d'inversions per reactivar l'economia
El PSC de l'Ebre ha criticat avui el projecte de pressupostos per al 2012 presentat pel govern de la Generalitat perquè no responen a les necessitats reals i evidencien l'oblit al qual sotmet de nou Convergència i Unió les Terres de l’Ebre. “Són un insult a les necessitats reals dels veïns i veïnes de les nostres terres i també dels sectors socioeconòmics”, ha resumit la diputada socialista, Núria Ventura, tot assenyalant que s'ha passat d’inversions per valor vora de 200 milions d'euros amb els governs d'esquerres als 75 milions d'aquest 2012.
Segons Ventura estem davant uns pressupostos que denoten la manca de rumb del govern de CiU, que aposta pel desmantellament dels serveis públics, per la privatització dels mateixos i per un país centralista. “L'any passat fèiem un símil futbolístic i denunciàvem que el govern dels millors pretenia baixar de nou les Terres de l'Ebre a segona divisió, malauradament un any després no sabem ni si podrem jugar en categoria regional”, ha lamentat, tot emfasitzant quesom un territori amb necessitats comuns amb la resta de Catalunya, però també amb necessitats especials que no es contemplen en cap cas en els pressupostos”.
Més enllà de l'absència dels grans projectes reivindicats al territori des de fa anys com poden ser el nou hospital o el desdoblament de la C-12, “aquests pressupostos tampoc no inclouen l'obra pública necessària per a la reactivació econòmica de les Terres de l'Ebre i la creació d'ocupació, i aquest dèficit sí que ens portarà a la ruïna com a territori i com a país”. La diputada socialista ha assenyalat que “la dreta confon austeritat amb asfíxia i està fent servir la crisi com a excusa”.
Així, ha enumerat les retallades en educació, cohesió social, benestar i salut que consoliden aquests pressupostos i que tenen un impacte molt perjudicial en territoris com el nostre, allunyats dels grans centres de serveis i amb la població molt dispersa. La diputada també ha fet referència a les promeses de reduir l'atur i crear ocupació que han caigut en sac buit. “La dreta, obsessionada per la lluita contra el dèficit oblida la reactivació de l'economia i la creació d'ocupació. Tenim un dels PIB per càpita més baixos del país, un índex d'atur extremadament alt i hem passat ja els 15.000 aturats durant aquest any de govern de CiU” .
Segons els socialistes, aquest ha estat un any perdut per a les Terres de l'Ebre. “Aquests pressupostos consoliden un model de territori que ja creiem oblidat i que lamentablement CiU està recuperant a gran velocitat”, ha resumit Ventura, afegint que “torna aquell model de territori sense ambició, sense horitzó de futur on per qualsevol cosa hem d'agafar el cotxe i fer com a mínim 100 km, on els joves marxen i no tornen per manca de feina”. Per això, Ventura ha insistit: “Un any després de la presa de possessió del govern de CiU tenim un país menys cohesionat socialment i també un país menys equilibrat territorialment. Fer més amb menys deia Mas i hem acabat pagant més per menys”.