dilluns, 23 de gener del 2012

El PSC d'Amposta demana a l'equip de govern uns pressupostos sense despeses supèrflues

Proposa que s'elimini el decret de gratificacions que perceben alguns treballadors i que s'estalviï en l'enllumenat públic del municipi

El Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament d'Amposta ha instat al govern a elaborar un projecte de pressupostos per al 2012 sense despeses supèrflues i d'acord amb les necessitats del municipi. El portaveu del grup, Antoni Espanya, considera que, davant la important reducció d'ingressos que preveuen els comptes d'enguany, caldria buscar solucions. Algunes de les que apunta són la supressió del decret de gratificacions que perceben alguns treballadors i també mirar d'estalviar en consum energètic. “L'enllumenat públic ens costa uns 600.000 euros, per tant, és evident que se'n pot millorar i molt la gestió”, ha detallat, “i amb la supressió del decret, que a més és un greuge comparatiu amb la resta del personal, estalviaríem 100.000 euros”. Des del PSC es calcula que amb diverses mesures de contenció es podria arribar fins al milió d'euros d'estalvi.

El PSC considera que cal anar en aquesta línia després de les dades preocupants que es desprenen del projecte. A la reducció d'ingressos i la davallada del capítol d'inversions (2,5 milions d'euros) s'hi suma un increment del 15% de l'IBI. “Estem davant unes perspectives difícils i complicades”, ha advertit Espanya, que ha avançat que el PSC està disposat a treballar conjuntament amb el govern per millorar aquesta situació “sempre i quan l’equip de govern sigui sensible a alguna de les nostres demandes”.

D'altra banda, els socialistes han presentat al·legacions a la nova ordenança de terrasses. Tot i que la consideren positiva, des del grup Socialista es creu que s'haurien de concretar més les característiques de les terrasses tancades. “És un greuge comparatiu perquè l'ordenança regula molt els colors, les mides, les formes de les terrasses obertes, mentre que per a les tancades, en canvi, el govern ho deixa a la lliure discreció del promotor”.