dilluns, 4 d’agost del 2014

El PSC porta al Parlament la contractació del servei de rehabilitació a Batea i la Terra Alta

El grup socialista ha entrat una bateria de preguntes al govern i ha sol·licitat, entre altres, còpia del conveni subscrit entre la Fundació Terra Alta Segle XXI i l’ICS i dels informes que l’avalen
El grup parlamentari Socialista ha entrat una bateria de preguntes al govern i, concretament al conseller de Salut, Boi Ruiz, sobre l’adjudicació i la contractació del centre de rehabilitació a Batea i a la Terra Alta a la Fundació Terra Alta Segle XXI. “Volem conèixer l’opinió del conseller Boi Ruiz sobre si l’actuació del departament de Salut, el CatSalut i de l’ICS en tot el que fa referència a l’adjudicació i contractació dels servei de rehabilitació a Batea i la Terra Alta, i si les diferents decisions que s’han pres, s’han ajustat a la legalitat vigent”, ha assenyalat la diputada socialista Núria Segú. El PSC també ha sol·licitat còpia dels informes en base als quals el director dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre va garantir la seguretat de les persones usuàries a les instal·lacions a Batea de la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI, que havien estat clausurades per l’Ajuntament, i còpia del conveni subscrit entre la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI i l’ICS i dels preceptius informes que l’avalen.
La diputada socialista Núria Segú ha detallat les preguntes. Entre altres, es demana al conseller si coneix el contingut dels informes elaborats per la regió sanitària de les Terres de l’Ebre de dates 11 i 14 de juny de 2013 referent la ubicació que va ofertar la Fundació Privada Terra Alta segle XXI al concurs RH/13TA de contractació de la gestió de serveis de prestació de rehabilitació física i de logopèdia en la modalitat ambulatòria i quina valoració en fa. “Vist que en els informes no apareix el nom de cap responsable de la seva elaboració, ens interessa saber qui els va elaborar i si són determinants”, ha afegit.
En un altre ordre de coses, es sol•licita saber si el departament de Salut coneixia que la fundació no tenia la perceptiva llicència ambiental i si aquesta era imprescindible per poder signar el contracte amb la fundació. També si es té constància des del departament de la resolució de l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, del 13 de gener d’enguany en què s’ordenava el cessament de l’activitat. Així mateix es demana al conseller si consideren oportunes les declaracions del director dels serveis territorials de Salut a les Terres de l’Ebre contingudes en un comunicat de premsa garantint la seguretat dels usuaris a les instal·lacions a Batea de la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI, unes instal·lacions que havien estat clausurades per l’Ajuntament de Batea per incompliment de la normativa. “Amb quins informes o informacions documentals o no va realitzar el director aquest comunicat de premsa?”.
El grup Socialista també reclama la relació mensual dels anys 2013 i 2014 de les factures realitzades per la fundació al CatSalut i vol conèixer l’opinió del departament sobre l’oferiment reiterat de les instal·lacions municipals per part de l’Ajuntament de Batea perquè es pogués donar el servei a la vegada que es garantia la seguretat dels usuaris.