divendres, 1 d’agost del 2014

Valoració de l'adquisició de la Finca de Saurí

Comunicat del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Móra d'Ebre
El Grup Municipal Socialista volem fer una valoració de l’adquisició de la Finca de Saurí aprovada al Ple Extraordinari celebrat dilluns 28 de juliol de 2014.
La finca de Saurí està situada entre els 2 ponts de Móra. La superfície segons l’expedient és de 29.752,40 m2, és a dir, poc menys de 3 hectàrees.
Urbanísticament està qualificada com a “Sòl urbà. Sistema de parcs i jardins urbans”.
L’equip de govern de l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha decidit adquirir la finca per un preu de 275.135,68€ (16 pagament anuals de 17.195,68€).
Davant d’aquests antecedents, el nostre grup va decidir VOTAR EN CONTRA atenent a les següents consideracions:
1. Sempre hem cregut en la necessitat d’adquirir l’esmentada finca per a desenvolupar la façana fluvial del nostre poble. Així ho vam intentar fer quan estàvem al govern (2003-2011) i, segons ens consta, en anteriors legislatures.
Els costos de la finca van fer desistir tant a uns com als altres.
2. Després d’haver-nos assessorat per persones qualificades i coneixedores en la compra-venda de finques, considerem que la valoració i el cost final a pagar per l’ajuntament està fora dels preus de mercat (92.470€ per hectàrea, més les despeses administratives, impostos, notaria...)
3. Cal tenir en compte també la qualificació urbanística (Parcs i jardins), sòl inundable... que condiciona la seva urbanització.
4. El pagament condicionarà futurs equips de govern ja que el pagament s’ha fraccionat en 16 anys.
Per tot plegat, i per motius exclusivament econòmics, vam decidir votar negativament l’adquisició de la finca.