dimecres, 1 d’octubre del 2014

El Senat aprova la lluita contra la plaga del cargol maçana

El senador Joan Sabaté aconsegueix la implicació de l'administració central en la defensa del cultiu de l'arròs del Delta
El Senat ha dit sí a una moció del senador socialista Joan Sabaté, portaveu adjunt de l'Entesa pel Progrés de Catalunya, perquè el Govern d'Espanya s'impliqui de manera decidida en les actuacions necessàries per acabar amb la plaga del cargol maçana.
El senador ha acceptat una esmena del PP que planteja la posada en marxa d'un Grup de Treball d'Experts amb representants de les administracions competents de la zona. En aquest grup s'ha de decidir, en col·laboració amb les organitzacions agràries del territori, quines accions posar en marxa.
Joan Sabaté ha explicat a la Cambra Alta la importància de la lluita contra aquesta plaga perquè l'arròs del Delta de l'Ebre s'ha vist afectat en els últims anys per diverses espècies invasores que posen en perill la continuïtat del cultiu de l'arròs. La plaga del cargol maçana és especialment depredadora i s'estén de manera alarmant. Les actuacions realitzades fins ara per les organitzacions agràries del territori, els pagesos i la Generalitat no han estat suficients.