dilluns, 6 d’octubre del 2014

Sense projecte, sense futur (però amb molt clientelisme) ni sól industrial, ni heliport

Els socialistes de Móra d'Ebre denuncien en aquest escrit que el municipi es queda sense sòl industrial durant 20 anys




Hem manifestat reiteradament que l'actual equip de govern a l'Ajuntament de Móra no té projecte de futur. Creiem que amb gairebé 7.000.000€ de pressupost anual (gairebé 20.000€ cada dia) es podien fer moltes més coses de les que es fan, sobretot amb visió de futur.
Ho hem intentat anar explicant aquests darrers temps -segur que no prou- però creiem que ha arribat el moment de dir-ho amb la boca ben plena. Algú es preguntarà perquè. El cas que us explicarem és autènticament indignant, una mostra més de la incapacitat i de la irresponsabilitat de qui no en sap, de qui només pensa en com afavorir els seus i assegurar-se el vot (parlant amb la gent, és curiós com te n'adones de la diversitat que pot acollir un partit com CiU. Ufff!).
Us en fem una mica d'història.
L'anterior equip de govern (PSC-ERC) vam posar les bases d'un projecte de dinamització econòmica de futur amb la creació de sól industrial (la matèria primera per a la implantació d'indústries al nostre municipi). Van ser moltes les visites a l'INCASOL per a aconseguir l'adquisició dels terrenys annexes a l'actual polígon industrial de la Verdeguera (al costat del tanatori, fins al camí del Mig). Finalment, l'INCASOL va adquirir les més de 10 hectàrees per a ampliar el polígon i ubicar-hi l'heliport (actualment al parc de bombers, pendent de regularització). Fins i tot es va projectar una primera fase d'ampliació amb diverses empreses morenques interessades.
Més de 3 anys després, ningú n'ha sentit parlar, fins fa poc. Resulta que l'INCASOL HA ARRENDAT aquests terrenys de futur creixement industrial de Móra a un empresari agrícola durant 10 anys prorrogables en 10 anys més. Les conseqüències d'aquesta decisió són gravíssimes, i L'AJUNTAMENT N'ÉS RESPONSABLE PER LA SEVA INACTIVITAT I INCAPACITAT.
Móra es queda sense sòl industrial durant 20 anys. Si una empresa vol instal·lar-se a Móra serà impossible en no disposar del sòl necessari.
L'heliport del parc de bombers es queda sense una ubicació definitiva que pot fer perillar la seva continuïtat.
Són dos conseqüències que hipotequen el futur de Móra, com tantes altres (adquisició de l'illa de Saurí per 300.000€ a pagar en 16 anys, enllumenat públic a 12 anys, llei de barris aturada per l'aventura nefasta del barranc (no el fossar) de les Moreres, la seu del departament d'Agricultura, l'ampliació dels patis de l'institut, l'adquisició la caserna de la Guardia Civil, la Tomaquera al costat de la plaça de toros, el POUM, l'Agenda 21...).
En fi, això és el que hi ha. L'equip del PSC mai hem tingut ànsies de poder. El nostre objectiu ha estat servir al poble. Sembla que això no ven, que cal pagar dinars en companyia, llibres als rics, focs artificials i voreres de panot.
Precisament, el poble de Móra va donar majoria absoluta a l'actual alcalde de CiU. Legal i legítim. Només us preguem una cosa, reflexioneu i feu-ne una valoració. Si n'esteu d'acord, perfecte. Tenim el que ens mereixem.
És el nostre dret a decidir.