dimarts, 9 de desembre del 2014

“Artur Mas ha previst uns pressupostos miseriosos per a l’Ebre”

El govern de CiU ha reduït en un 86% les inversions des del 2010, any del darrer pressupost socialista. Més de la meitat dels pobles de les Terres de l’Ebre no tenen cap inversió

31 dels 52 municipis de les Terres de l’Ebre s’han quedat fora dels pressupostos de la Generalitat per al 2015, més de la meitat de les poblacions, uns comptes amb una davallada des del 2010 del 86%. Aquestes són les dures dades dels comptes que el govern de CiU ha previst per a l’any vinent per a les Terres de l’Ebre. Els portaveus del PSC de l’Ebre, Enric Roig i Francesc Miró, ho han denunciat avui titllant els comptes de “misèria” i “menyspreu” a l’Ebre. “Certifiquen definitivament l’abandonament de l’Ebre a la seua sort per part d’Artur Mas amb uns comptes en clau electoral que no pensen en les persones”, ha assenyalat Roig. “Es tracta d’un copiar-pegar dels pressupostos de l’any passat que no es compliran”, ha reblat  Miró.
Roig ha recordat que es tracta d’uns pressupostos fets amb desgana que han de venir d’uns ingressos que depenen de l’acord entre els governs de Catalunya i Espanya que “difícilment hi haurà per l’enrocament de les dues posicions, per això més que mai tornem a exigir negociació i pacte”. A més, el candidat a l’alcaldia de Tortosa i regidor socialista ha advertit que els comptes recullen repeticions d’inversions de l’any passat, que demostren la manca de voluntat de complir-se per part del govern de CiU, “són paper mullat”. 
Els socialistes han criticat la discriminació negativa cap a les Terres de l’Ebre, ja que mentre en el conjunt del país pugen un 12%, un 24% a Barcelona i la seva corona metropolitana, a l’Ebre baixen un 7% respecte a l’any passat, un -86% respecte al 2010. També que són centralitzadors territorialment, amb un retrocés “vergonyós” a la Terra Alta amb una davallada del 98% respecte al 2010. “...partint del no-res hem arribat a les quotes més altes de misèria”, amb aquesta reflexió de Grouxo Marx, Roig ha exemplificat els comptes del darrers governs d’Artur Mas per a l'Ebre.
Miró ho ha detallat subratllant que “un cop més, el govern d’Artur Mas ha deixat aquest racó del país oblidat en contraposició al que van fer els governs de Pasqual Maragall i Jose Montilla, en què vam assolir quotes d’inversió per sobre de la mitjana en benefici del reequilibri territorial. En quatre anys hem passat dels 115 milions d'euros a només 17 milions, cal tant menyspreu?”. El candidat socialista a l'alcaldia d'Amposta també ha denunciat la desaparició de la partida per finançar les llars d’infants. “La despesa social està congelada, i com van assenyalar aquest cap de setmana des de la taula del Tercer Sector encara tindrem la sort que no es retalla més”.
Miró ha lamentat que aquests són els pressupostos de la inseguretat també i que és el trist balanç de l’anomenat “govern dels millors”. Per això ha apel·lat als diputats de CiU de l’Ebre a fer reflexionar el seu grup perquè “a l’Ebre no ens mereixem aquet tracte”.
Per tot plegat, els socialistes han anunciat que presentaran una cinquantena d’esmenes concretes pels diferents municipis als comptes, entre altres, han avançat, per a la construcció del nou hospital, el desdoblament de l’eix de l’Ebre, la millora de la la carretera d’Amposta a Sant Jaume i del Poble Nou a la Ràpita.