dijous, 18 de desembre del 2014

Joan Sabaté: "Espanya ha de singularitzar el seu paper a Cuba"

El senador creu que el pla d'acció exterior necessita més concreció
El portaveu adjunt de l'Entesa i també portaveu a Exteriors, Joan Sabaté, ha intervingut avui en la compareixença del ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, per exposar l'Estratègia d'Acció Exterior.
El senador ha dit que el pla exposat "és una mera declaració de bones intencions, però sense les concrecions necessàries. El que Espanya necessita és tenir un perfil propi a l'exterior i no aquest pla de propostes inconcretes i ple de llocs comuns". A més, per a Sabaté, alguna de les propostes són contradictòries amb la política del Govern, per exemple en el canvi climàtic i en l'ajuda al desenvolupament "les partides dels quals als pressupostos per al pròxim exercici no es corresponen amb el pla descrit"
Pel que fa a la Unió Europea, Joan Sabaté ha advertit que l'impuls del paper dels parlaments nacionals "pot ser contradictori amb l'avanç de la UE perquè part d'una certa desconfiança de les institucions europees i Espanya precisament té un ampli consens europeista".
Pel que fa a l'anunci de les converses entre els Estats Units i Cuba, Sabaté ha "celebrat el fracàs de l'estratègia d'aïllament i boicot a Cuba que va impulsar el govern d'Aznar" i ha demanat que Espanya tingui una posició singular en aquest tema .