dilluns, 12 de gener del 2015

El PSC de Tortosa reclama que el servei d’Hemodinàmica del Joan XXIII, referent per als pacients a l’Ebre, funcioni les 24 hores del dia i s’intensifiqui l’activació del Codi Infart

Ha entrat una moció d’urgència per al ple ordinari de l'Ajuntament que es celebra aquest vespre
El candidat a l’alcaldia i portaveu del grup municipal Socialista a l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, ha assenyalat que la moció vol que l’Ajuntament de Tortosa es posicioni “de forma clara i inequívoca per tal d’exigir al Govern de la Generalitat que garanteixi de manera immediata el funcionament del servei d’Hemodinàmica a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i que s’intensifiqui l’activació del Codi Infart per tal de garantir el trasllat urgent amb equitat i qualitat a tota la demarcació de Tarragona, que inclou la regió sanitària de les Terres de l’Ebre”.
Roig ha recordat que el Grup Parlamentari Socialista ja ho va reclamar el 2012, i ho van reiterar el 2013, i ho tornaran a fer ara mitjançant una proposta de resolució després de la mort el 25 de desembre passat d’un pacient de Tarragona en el trasllat des de l’hospital Joan XXIII, on el servei només funciona actualment de les 8 a les 20 hores, a l’hospital de Bellvitge de Barcelona. Per aquest motiu, des del PSC de Tortosa consideren que és vital insistir en què el servei funcioni les 24 hores i per això Roig reclama la sensibilitat del govern de Bel perquè s’aprovi també una moció del ple de Tortosa en aquest sentit “perquè considerem indignant que es pugui produir una situació com aquesta”. “Tot i ser coneixedors que la proposta es presenta fora del termini que estableix la legislació vigent, creiem que aquesta pot ser admesa a debat si l’alcalde així ho determina donada la gravetat de la situació”, ha apel·lat l’edil socialista. Roig ha recordat que el Codi Infart determina un protocol d'actuació urgent que s'activa davant aquesta patologia i que ha de garantir un màxim de 2 hores entre el diagnòstic i la primera intervenció. “En el nostre cas, a les Terres de l’Ebre, és un servei més essencial encara en trobar-nos a dues hores de Barcelona”.
Des del PSC, el seu portaveu ha denunciat de nou la política de retallades del govern de la Generalitat i del conseller de Salut que “malauradament han derivat en situacions dramàtiques que es poden repetir”, tot reclamant recursos perquè els professionals puguin atendre els ciutadans amb garanties. “Esperem que el Conseller de Salut, Boi Ruiz, se’n recordi de les Terres de l’Ebre per alguna cosa més que per fer-se la foto amb el primer nadó de l’any.” Roig també ha reclamat a Bel que assumeixi la seva responsabilitat i doni suport a la moció. “Volem ser ciutadans com qualsevol altre; volem tenir els mateixos serveis que a Barcelona. Entenem que potser no és sostenible disposar d’una unitat a Tortosa, però és imprescindible tenir-la a menys d’una hora de distància”, ha reblat.