dijous, 29 de gener del 2015

Enric Roig proposa un pla local d’ocupació per als joves a Tortosa

El candidat socialista a l’alcaldia destaca que és una proposa realista que pot tirar endavant amb 600.000 euros que l’Ajuntament podria invertir refinançant el crèdit
“Voluntat política i valentia”, aquesta és l’actitud que segons el candidat socialista, Enric Roig, cal per tirar endavant propostes que donin el tomb a l’actual conjuntura econòmica i donar solució “a l’atur que és un dels problemes més greu que pateixen els veïns de Tortosa”. Els socialistes hi insistiran de nou en el ple de dilluns perquè consideren que “estar al costat de les persones” és prioritari i ara més que mai, convençuts que “des de l’Ajuntament es pot fer molt”. La moció que portaran al ple insisteix de nou en la necessitat de garantir el futur dels joves i se centra concretament en aquest col·lectiu tot proposant l’elaboració d’un Pla Local d’Ocupació Juvenil.
Roig considera necessària aquesta actuació per pal·liar la deixadesa del govern en les seves obligacions quant a promoció econòmica i la manca de foment de l’emprenedoria. L’edil i portaveu socialista s’ha avançat ja, com sempre, a suggerir-li al govern de CiU d’on poden sortir els diners per finançar aquest pla . “Es tracta d’un conjunt de mesures d’actuacions urgents que amb una despesa de 600.000 euros beneficiaria a molts dels nostres joves”, ha exposat, “per aconseguir-ho, proposem refinançar part del crèdit de 5 milions d’euros que enguany pensava amortitzar l’Ajuntament”. Roig continua defensant que en un moment com l’actual el pagament del deute s’ha d’ajornar, ja que la prioritat són les persones. "Una cosa que faria qualsevol bon pare de família, donar pimer menjar als seus fills i després, més endavant, pagar al banc".
Set propostes concretes
El pla d’ocupació contempla set actuacions concretes per tal que es puguin posar en marxa de forma immediata. Les dues primeres ja s’han aprovat pel ple sense que s’hagi fet ni una acció per posar-les en marxa. Es tracta de crear un programa per incentivar el viver d’empreses, actualment infrautilitzat, i implementar mesures per impulsar l’activitat comercial per part dels joves emprenedors.
La resta de mesures consisteixen en crear un programa de pràctiques professionals per a promoure la inserció laboral de persones desocupades mitjançant el contacte directe amb un lloc de treball. També posar en marxa un sistema de beques, perquè l’Ajuntament doni la seva primera experiència laboral a joves, mitjançant una beca formativa. La proposta, segons ha explicat Roig, és que 20 joves cada any puguin treballar amb aquesta beca a l’Ajuntament, “formant-se per tenir experiència laboral.” Una cinquena proposta és crear un programa d'ajudes a la iniciativa empresarial per a joves destinant 100.000 euros per finançar projectes empresarials de menors de 30 anys i de 35, si són dones. També inclou crear una oficina d'ocupació i emprenedoria amb l'objectiu d'oferir un servei integral i proper d'assessorament, a tots els demandants, amb una especialització en els joves a la promoció de l’auto ocupació. Finalment, el candidat socialista ha detallat la setena proposta que consisteix en iniciar, mitjançant el Centre de Formació Ocupacional,accions formatives de requalificació adreçades a la població jove mitjançant formació presencial i formació on line, “especialitzant les seves tasques en el turisme i el sector serveis”.
D’altra banda, el PSC de Tortosa també presenta al ple de dilluns la moció que no va entrar en el darrer ple per al manteniment de les 24 hores del servei d’Hemodinàmica del Joan XXIII, una altra a favor del petit comerç de Tortosa, una tercera per un pla contra l’exclusió social i una darrera moció per al manteniment dels parcs i jardins.