divendres, 13 de novembre del 2015

El PSC estén la campanya “Xeic! Pos com continuen tenint Tortosa” als barris

Avui els socialistes han estat a l’Eixample per denunciar la deixadesa severa que pateix el barri i per reclamar a l’Ajuntament mesures per conciliar els usos residencials i d’oci

El PSC  ha estès als barris de Tortosa la campanya  del “Xeic! Pos com continuen tenint Tortosa!”. Els socialistes han estat aquest matí a l’Eixample de Tortosa per denunciar l’estat de  deixadesa severa que pateix el barri que té la particularitat que és una de les dues zones d’oci de la ciutat.
El portaveu del PSC, Enir Roig, ha recordat que l’Eixample és un dels barris més transitats de la ciutat on hi ha més activitat tan laboral com comercial i de serveis. “I malauradament hi trobem carrers bruts, passos de vianants totalment deteriorats, graves a la via pública, pilones trencades, fanals amb les tapes dels mecanismes encintats, escocells d’arbres tapats sense panots, paviment en mal estats, semàfors amb els cables per fora, manca de mobiliari urbà, excrements de gossos i solars municipals bruts i deixats, entre altres”, ha enumerat Roig recordant que són les queixes constants que fa arribar la ciutadania.
El regidor socialista ha recordat també les queixes dels veïns per la manca de manteniment dels carrers les nits dels festius i dels caps de setmana quan es produeix el moment àlgid de l’activitat nocturna de la zona d’oci . “Creiem que s’haurien d’incrementar les tasques de neteja per evitar les molèsties que provoca en el veïnat. Volem reivindicar des d’aquí el nostre suport als emprenedors que avui tenen l’atreviment, en un context de crisi com l’actual, per apostar per l’oci i donar servei a la gent jove, però creiem que l’Ajuntament hauria de donar més suport a aquest tipus d’activitat i conciliar els dos usos, el residencial i el d’oci”.
En aquest sentit, Roig ha recordat que el govern de CiU va prometre fa quatre anys una zona d’oci habilitada al pont del tren i en el programa del 2015 ja ho va traslladar a la zona dels portals de la ciutat. “Ara ens sorprenen fa unes setmanes canviant l’activitat del CAT  (Centre d’Atenció Turística) modificant els usos del sòl d’equipaments a serveis privats amb la idea que si algú hi està interessat ho adquireixi com a espai d’oci juvenil, sense preocupar-se en buscar algun promotor o emprenedor que ho gestioni”. La pregunta, segons l’edil, és “aquesta és la gran aposta per solucionar el problema de l’oci juvenil?”. Els socialistes, ha subratllat Roig, sí que tenen proposta, i passa per fer una zona d’oci als terrenys que hi ha al costat del viver d’empreses on hi ha una gran superfície “que no molestaria als veïns”.
Roig ha exposat que la campanya del Xeic que avui ha començat a l’eixample es traslladarà a altres barris de la ciutat. A més de denunciar la deixadesa i reclamar que s’incrementin els recursos per al manteniment a la ciutat, els socialistes també volen ajudar a conscienciar la ciutadania sobre la cura i el manteniment de la nostra ciutat amb l’eslògan “Ajuda’ns a tindre Tortosa neta!”.
Cal recordar que la ciutadania pot fer arribar les seves opinions i queixes al web del Xeic Tortosa i també es disposa d’una pàgina al Facebook i un compte al Twitter i Instragram. També s’estan recollint signatures a través de la plataforma www.change.org