dimecres, 11 de novembre de 2015

El PSC portarà al Parlament la retallada del servei d’ambulància de l’Ebre

El diputat Carles Castillo denuncia la pèrdua del servei, un exemple més del canvi de model sanitari del govern de Convergència

El PSC portarà al Parlament la retallada  del servei d’ambulàncies de les Terres de l’Ebre. Així ho ha anunciat avui el diputat al Parlament Carles Castillo que ha denunciat els greuges que patiran els ciutadans del territori amb el nou contracte del servei de transport sanitari urgent a les Terres de l’Ebre. Ho ha fet acompanyat d’Enric Roig, portaveu del PSC al Consell Comarcal del Baix Ebre, i de Manel de la Vega, membre de l’executiva nacional. “És una situació que ens preocupa moltíssim i que certifica el que ja hem denunciat en successives ocasions i que és el canvi de model sanitari imposat pel govern de Convergència”. A més, Castillo ha advertit de la situació de desgovern que ha fet que molts alcaldes no hagin conegut aquesta situació fins que no s’ha denunciat per part de la Plataforma Salvem les Ambulàncies.
Cal assenyalar que el nou contracte retalla el servei de quatre ambulàncies, una al Baix Ebre i tres al Montsià.  Això comportarà la reducció de les hores d’assistència sanitària, deixant sense alguna cobertura les poblacions de l’Ametlla de Mar, Sant Jaume d’Enveja, Amposta i Alcanar. En el cas de Paüls i Benifallet, el fet de no tenir servei d’ambulància d’urgències, el transport tarda més de 20 minuts en arribar. També, entre altres, queden afectades les ambulàncies de Batea i Xerta que passaran de fer l’horari nocturn a l’horari diürn.  “És bastant irònic que el servei marqui que el personal ha d’estar en marxa en un màxim de 119 segons, menys de dos minuts, i, en canvi, ara hi haurà ambulàncies que tardaran més de 20 minuts en atendre una urgència”, ha denunciat Castillo.
Pe aquest motiu, Roig ha explicat que ja s’han presentat mocions als ajuntaments, en aquests moments ja s’han aprovat a Tortosa i Benifallet, demanant al govern que no suprimeixi cap servei d’ambulància a les Terres de l’Ebre ni de manera total ni parcial, i que aquelles unitats que en els últims anys han retallat o prestat el seu servei, com són els casos de Santa Bàrbara, Sant Jaume d’Enveja, Batea i Xerta, tornin a funcionar les 24 hores del dia “tal i com es mereixen els ciutadans de les Terres de l’Ebre”.  Roig ha avançat que la moció també es debatrà en el proper ple del Consell Comarcal del Baix Ebre. 
De la seva banda, Manel de la Vega, ha estat molt crític també amb el departament de Salut ja que considera que “el concurs és una mofa per les Terres de l’Ebre, ja que en cap moment s’ha comptat amb els ajuntaments”.
Els socialistes han anunciat que donen suport a la manifestació convocada per la Plataforma Salvem les Ambulàncies que tindrà lloc el 22 de novembre vinent des del Pont Lo Passador entre Sant Jaume i Deltebre.