dimecres, 8 d’octubre del 2008

Es liciten les obres de la rotonda de Sant Jaume


En el marc de les actuacions de manteniment i millora de la xarxa viària que du a terme, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha obert la licitació d’un total d’11 obres que sumen una inversió prevista de 9,2 MEUR . Aquests treballs tenen com a principal objectiu garantir un estat òptim de conservació de les carreteres, que afavoreixi la seguretat viària i la comoditat en la conducció.

Entre aquestes obres hi ha la licitació de les obres de la rotonda entre la TV-3403 i la TV-3404, a Sant Jaume d'Enveja, per un import de 890.000 euros. Es tracta del projecte que ha programat el departament de Política Territorial i Obres Públiques per tal de millorar l'encreuament entre aquestes dues carreteres a Sant Jaume, la primera cap a l'est i Amposta, i la segona cap al sud del Delta. Aquesta rotonda estarà ubicada a uns 750metres del nou pont sobre l'Ebre que el DPTOP té en marxa per a connectr Sant Jaume d'Enveja i Deltebre.

La rotonda tindrà un diàmete exterior de 28 metres, amb una calçada anular de 9 metres. L'illot interior estarà format per una anella trepitjable de 3,5 metres d'amplada i una part central no trepitjable de 3 metres. El canal de la dreta de l'Ebre passa actualment pel punt on s'ubicarà el giratori; raó per la qual s'ha projectat la construcció d'un pont llosa. L'estructura que cobrirà el canal constarà de tres trams de 26, 11 i 21 metres de longitud, respectivament. Així mateix, es construirà un mur de dinou metres de longitud. Les obres es completaran amb l'asfaltatge, la senyalització, la millora del drenatge i l'enllumenat de la rotonda.


Els treballs es liciten ara per un import de 890.000 euros i es preveu que s'adjudiquin abans de finals d'any, per tal que puguin començar durant el segon trimestre de 2009. El termini d'execució serà de cinc mesos.