divendres, 31 d’octubre del 2008

Uns pressupostos per activar l'economia i atendre a les persones

“Uns pressupostos que creixen en polítiques socials i en el foment de l'ocupació i que revaliden l'eforç inversor a les Terres de l'Ebre, tot i el context econòmic actual”

El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, ha presentat aquest migdia els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2009 que responen a l'objectiu clar d'activar l'economia i atendre a les persones. D'aquesta manera, en els pressuposts per a l'any vinent, tot i el context econòmic actual, el govern no pensa renunciar a les polítiques socials amb una gestió més eficaç.

Des del Grup Parlamentari Socialista, els diputats i diputades ebrenques, Núria Ventura, Joaquim Paladella i Dolors López, han fet ja una primera valoració positiva d'aquests pressupostos que revaliden l'esforç inversor del Govern de Catalunya cap a les Terres de l'Ebre, tot i l'actual conjuntura econòmica.

Els pressupotos, tot i que són d'austeritat i vénen marcats per un eforç de rigor i de contenció de la despesa, reforcen la cohesió social i incentiven l'encomia en el context actual. “En la situació actual, és important que el Govern potenciï determinats capítols de despesa com les polítiques socials, les actuacions destinades a impulsar l'activitat econòmica, sostenint la inversió i el consum, i les iniciatives per fomentar l'ocupació”, ha assenyalat la diputada Núria Ventura.

Aquesta argumentació es basa en el fet que les polítiques socials creixen en 712,7 milions d'euros i la partida per al foment de l'ocupació rep 163,7 milions d'euros addicionals.

Els socialistes, d'altra banda, confien que CiU actuï aquest cop fent una oposició més responsable amb els comptes catalans de la que van fer amb els pressupostos generals de l'Estat.