dimarts, 4 de novembre del 2008

La mitjana d'inversió per habitant del Govern a l'Ebre és molt superior al de Catalunya


El Govern revalida l'esforç inversor a les Terres de l'Ebre

La mitjana d'inversió al territori per habitant és molt superior a la resta de Catalunya

Els diputats ebrencs del Grup Parlamentari Socialista han valorat avui molt positivament els pressupostos de la Generalitat per a l'any 2009 que revaliden l'eforç inversor del Govern català a les Terres de l'Ebre, tot i que es tracta d'uns pressupostos de contenció donada la situació econòmica actual. Aquests pressupostos aborden les principals necessitats de la ciutadania i constaten un clar objectiu per treballar en la planificació de futur del territori. Els pressupostos representen, pel que fa a les inversions territorialitzades, una aportació de 567 euros per habitant, molt superior a la mitjana catalana de 472 euros per habitant.
Tot i això, cal assenyalar que aquesta inversió és encara molt superior, ja que a aquest pressupost territorialitzat, que ascendeix a 85 milions d'euros, cal afegir les partides que reben finançament específic, que representen 46 milions més d'euros i que situarien la mitjana per habitant en 866 euros. A tot això, encara caldria sumar-li les inversions no territorialitzades que es detallaran en el pressupost dels diferents departaments i empreses públiques de la Generalitat.
Els diputats també han destacar que els pressupostos tornen a apostar pel reequilibri territorial a Catalunya i dins de les Terres de l'Ebre, amb inversions destacades a les quatre comarques on destaquen les aportacions quant a infraestructures, el creixement industrial, la millora de l'agricultura, i el foment de les polítiques d'ocupació i les polítiques socials.
En el marc general, els pressupostos de la Generalitat s'insereixen en el context econòmic actual i per això el projecte que s'ha presentat per a l'any vinent té com a principals objectius reforçar la cohesió social i incentivar l'encomia. Aquesta argumentació es basa en el fet que les polítiques socials creixen en 712,7 milions d'euros i la partida per al foment de l'ocupació rep 163,7 milions d'euros addicionals.
Tortosa-Terres de l'Ebre, 3 de novembre de 2008