dimecres, 5 de novembre del 2008

El senador Joan Sabaté participa en l'assemblea de la COSAC

El senador Joan Sabaté participa en l'assemblea de parlaments nacionals de la Unió Europea, COSAC, a París

Entre altres acords, s'ha donat suport a les conclusions i acords del Consell Europeu per fer front a la crisi econòmica i financera, adoptar mesures per a la seguretat energètica i aplicar amb major eficàcia el principi de subsidiarietat

El senador Joan Sabaté ha participat aquest dilluns i dimarts, com a portaveu de l'Entesa Catalana de Progrés en la Comissió Mixta per a la Unió Europea de les Corts Generals, en l'assemblea del COSAC (Conferència dels Òrgans Especialitzats en Afers Comunitaris i Europeus de la Unió Europea) que ha tingut lloc a París. El senador Sabaté ha format part d'una delegació que s'ha traslladat a França, que ostenta actualment la presidència de la Unió Europea, en representació de les Corts Generals Espanyoles.
Entre els principals acords, cal destacar que s'ha donat suport a les conclusions i acords del Consell Europeu del 15 i 16 d'octubre passats per fer front a l'actual crisi econòmica i financera, entre els quals hi havia injectar finançament als bancs. L'acord també va en la línia de donar suport a tenir un paper més important el 15 de novembre vinent en la reunió que es realitzarà a Washington.
També s'han acordat diferents mesures en dos dels temes cabdals en l'agenda europea, com són el canvi climàtic i la seguretat energètica. En aquest sentit, s'ha treballat en l'objectiu d'assolir un gran acord abans de finals de l'any 2008 per combatre el canvi climàtic. Quant a la seguretat energètica, l'assemblea de la Cosac, ha apostat per diversificar les fonts d'aprovisionament i les fonts de producció energètica així com impulsar les energies renovables.
Un altre dels temes que ha estat prioritari en aquesta cimera ha estat aproximar les institucions europees als ciutadans i continuar treballant en les reformes legislatives necessàries, per avançar en l’aplicació del principi de subsidiarietat, d'acord amb l'estratègia de Lisboa, per respectar el principi de proximitat i les competències de les administracions més properes. Finalment, els altres acords tenen a veure amb l'Europol i l'Eurojust en matèries de seguretat i justícia, en la línia de garantir una millor comunicació amb els diferents parlaments nacionals, més enllà de la tasca realitzada pel Parlament Europeu.