dissabte, 18 d’octubre del 2008

II Congrés del PSC de l'Ebre, "L'Ebre que sap on va"



Joan Sabaté i Toni Sabaté reelegits President i Primer Secretari del PSC ebrenc, en un congrès marcat per la cohesió i l’impuls a l’especificitat del territori

El Primer Secretari Nacional José Montilla dóna suport als socialistes ebrencs i insta a treballar de forma decidida per superar els actuals moments de dificultat

Móra d’Ebre ha estat l’escenari durant tot aquest dissabte del Segon Congrés de la Federació XVI-Ebre del PSC, on han estat reelegits president i primer secretari, Joan Sabaté i Antoni Sabaté, respectivament. El congrés ha estat marcat per la cohesió i unitat i també per l’impuls a l’especificitat del territori.

L’obertura del Congrés ha comptat amb la presència del primer secretari nacional, José Montilla, que ha donat suport als socialistes ebrencs i els ha demanat un esforç addicional per superar els actuals moments de dificultat. “Cal abordar aquests problemes amb optimisme perquè tenen solució”, ha dit Montilla. El primer secretari nacional també ha valorat la feina feta per consolidar el projecte socialista a l’Ebre. Montilla també ha estat l’encarregat d’inaugurar la nova seu del PSC a la capital de la Ribera d’Ebre.

En el Congrés, hi ha participat prop d’un centenar de delegats. També hi han assistit diferents personalitats convidades com el Secretari d’Estat de Medi Ambient, Medi Rural i Medi Marí Josep Puxeu, el President de la Mancomunitat de la Taula del Sénia Alberto Moragrega, el President de la Federació de CDC a l’Ebre, Xavier Pallarés, el Secretari General de la UGT a les Terres de l’Ebre, Wifredo Miró i el Representat d’ASAJA a Tarragona, Joan Biosca, entre altres.

En el transcurs de la jornada, s’han aprovat tant l’informe de gestió de l’executiva sortint, així com les ponències d’organització i política, que s’han discutit al llarg del dia. Entre els objectius que s’han fixat els socialistes ebrencs hi ha la millora de la participació interna, amb la creació de la figura del defensor del militant, que ha recaigut en l’històric dirigent Jaume Antich; continuar l’impuls a les noves tecnologies de la comunicació amb la creació de la Secretaria d’Acció Política a la Xarxa, i recuperar l’interés de la ciutadania per la política. El PSC de l’Ebre també continuarà treballant en la seva aposta decidida per la industrialització i la recerca, eix fonamental i prioritari en les polítiques defensades per la formació per al creixement del territori.
D’altra banda, entre les propostes de resolució aprovades, cal destacar-ne la que incideix en la potenciació de l’especificitat ebrenca a través de l’impuls al nostre patrimoni etnogràfic i cultural així com defensar aquests trets en els mitjans de comunicació públics del país.

Una executiva renovada al 50%

La nova executiva compta amb 28 Secretaries amb una clara aposta per la renovació i per la combinació de la experiència i la joventut. D’altra banda, cal dir que el nou president del Consell de Federació ha estat escollit Miquel Alonso. La nova executiva està composada pels següents membres:

President, Joan Sabaté; Primer Secretari, Antoni Sabaté; Secretaria d’Organització Maria Beltran; Secretaria de Finances i Economia, Josep Rovira; Secretaria de política municipal, ciutadania i formació, Manel De La Vega; Secretaria d’Ordenació del Territori, Antoni Espanya; Secretaria de programes i acció sectorial, José Martín; Secretaria d’acció electoral, Miriam Galindo; Secretaria d’Acció Parlamentària, Francesc Miró; Secretaria d’Acció Política a la xarxa, Judit Masià; Secretaria de cultura i audiovisuals, Lluís Melich; Secretaria de Polítiques de Dones, Celia Lleixà; Secretaria d’Immigració i integració, Maria José Vila; Secretaria de Salut, Ismael Roldan; Secretaria d’Educació, Consol Cordero; Secretaria de Polítiques de Justicia i Seguretat, Eduard Ena; Secretaria d’Universitat i recerca, Pepin Beltran; Secretaria d’Agricultura i Alimentació, Joaquim Paladella; Secretaria d’energia, indústria i treball, Victor Valls; Secretaria de Turisme, Belinda Esquerra; Secretaria de recursos marins, José Ramón Castells; Secretaria de relacions amb les administracions, Miquel Castelló; Secretaria de la gent gran, Àngel Tafalla; Secretaria d’Esports, Ramon Sabaté; Secretaria adjunta de polítiques sectorials, Juan José Royo; Secretaria de Federació, Joana Borreguero; vocalia de la Ribera d’Ebre, Xavier Borràs; vocalia de la Terra Alta, Pere Joan Chertó; vocalia del Baix Ebre, Genoveva Margalef i vocalia del Montsià, Neus Borràs.

El Secretari d’Organització José Zaragoza ha assistit a l’acte de cloenda d’aquest Congrés.