dimecres, 29 d’octubre del 2008

Moció per avançar en la igualtat efectiva entre dones i homes

El PSC presentarà mocions als Ajuntaments per permetre delegar el vot als càrrecs electes en cas de permís de paternitat o maternitat

Els Grups Municipals Socialistes entraran en els respectius ajuntaments una moció on es demana que es permeti delegar el vot als càrrecs electes en cas de permís de paternitat o maternitat dels mateixos. Aquesta mesura s’emmarca en els objectius de la Llei Orgància 3/2007, de 22 de març, per la Igualtat efectiva de dones i homes.
Aquesta llei es concreta en molts aspectes, però un d’aquests assenyala que a partir de l’entrada en vigor de la mateixa el govern promourà l’acord necessari per iniciar un procés de modificació de la legislació vigent amb la finalitat de possibilitar els permisos de paternitat i maternitat de les persones que ocupen un càrrec electe.
D’aquesta manera, en l’àmbit de l’administració local cal efectuar els canvis necessaris en l’article 99.5 del reglament d’organització, funcionament i règim jurídic dels ens locals, per tal de permetre una solució similar a les que ja s’han produït al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats. Per tot això, la moció permetrà als Ajuntaments instar a les administracions pertinents a realitzar les modificacions necessàries per assolir aquest objectiu.