dijous, 16 d’octubre del 2008

Millors perspectives per a la campanya agrícola


La campanya agrícola 2008 a les Terres de l'Ebre
es preveu millor que l'anterior, segons les valoracions del DAR



El director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) a les Terres de l'Ebre, Antoni Espanya, ha valorat positivament la campanya agrícola del 2008, “caracteritzada, en general, per un manteniment de les produccions, acompanyat d'un increment dels preus”.

Així, tot i que en alguns casos, com en els de l'arròs i del préssec, s'ha donat una petita davallada de producció respecte al 2007, concretament del sis i del vuit per cent, respectivament, l'increment del preu d'ambdós productes l'ha compensada. D'aquesta manera, el preu de liquidació de l'arròs serà un vint per cent superior al de l'any passat, comportament igual al que ha tingut el préssec. Pel que fa al raïm, també s'ha registrat una lleugera disminució de la producció, d'un set per cent, però també es preveu que els preus siguin semblants als de la passada campanya. Les dades també apunten a descensos en el cas de la garrofa (nou per cent), i de fins al cinquanta per cent pel que fa a l'ametlla.

El director també va dir que lles previsions respecte als cítrics i l'oliva que, tot i començar ara les campanyes, són força optimistes, preveient-se un increment de més del quaranta per cent en taronges, i d'un set per cent en l'oliva. A més, es preveu un increment dels preus al voltant d'un deu per cent de mitjana respecte a l'any passat. També es dóna un augment del quatre per cent de la producció en mandarina i en cirera.