dimecres, 22 d’abril del 2009

Els Ajuntaments comencen a rebre les aportacions del Fons Estatal d'Inversió Local


Setze municipis de les Terres de l'Ebre ja han rebut el 70% de la inversió prevista en el Fons Estatal d'Inversió Local
La posada en marxa d'aquesta mesura del Plan E del govern Zapatero permetrà rebaixar dos punts teòrics l'atur a les Terres de l'Ebre

El PSC de les Terres de l'Ebre iniciarà demà una campanya de difusió per fer arribar a la ciutadania les actuacions previstes en el Fons Estatal d'Inversió Local a les Terres de l'Ebre que representen una inversió de 32 milions d'euros i la creació de 1.200 llocs de treball. Els socialistes han aprofitat la presentació d'aquesta campanya per informar que a data d'avui, són setze els municipis de les Terres de l'Ebre que ja han rebut el 70% de l'import de les actuacions presentades a aquesta ajuda. En aquest sentit, han valorat molt positivament una mesura que consideren pionera, ja que el fet d'avançar aquest percentatge permet als ajuntaments i a les empreses adjudicatàries de l'obra disposar de liquiditat tant bon punt comença l'obra. Cal recordar que el 30% restant es lliurarà amb la certificació final de les diferents obres.
Els socialistes han tornat a incidir en la importància de la posada en marxa d'aquest ajuda inclosa en el Pla E del govern espanyol per fer front a la crisi. “Demà iniciem una campanya de difusió d'una de les mesures importants que ha dut a terme el govern de José Luis Rodríguez Zapatero, que permetrà dinamitzar les economies de tots els municipis, amb un finançament molt avantatjós, que permetrà fluidesa de liquiditat i eixugar part de l'atur en un dels sectors que pateix més la crisi que és el de la construcció”, ha resumit el primer secretari, Antoni Sabaté.

De la seva banda, el secretari d'Acció Parlamentària del PSC a l'Ebre, Francesc Miró, ha detallat l'import total que ja s'ha avançat als municipis que ascendeix a 4.918.506,81 euros, el 15% del total previst. Un avançament que s'ha fet a setze ajuntaments que ja han presentat l'adjudicació de les obres previstes al Fons, unes dades que es van actualitzant a mesura que van arribant les adjudicacions. “Avançar el 70% de l'import de l'obra ha estat una decisió clau, ja que permet donar liquidesa i fer front d'immediat a la despesa de l'obra”, ha explicat.

La posada en marxa del Pla, d'altra banda, tal com ha explicat el president del partit, Joan Sabaté, permetrà retallar dos punts teòrics l'índex d'atur a les Terres de l'Ebre. “Aquests 1.200 llocs de treball, sobre el nivell d'atur, que seria d'uns 12.000 aturats, que venen a ser una taxa de la població activa del 17%, significarà una rebaixa del 10% del nombre d'aturats. Es tracta d'una xifra teòrica perquè maluradament l'atur pot incrementar-se més, però sense cap mena de dubte estem davant la creació de llocs de treball molt importants que permetran revertir la taxa d'atur”. Sabaté ha destacat les mesures actives del govern de l'Estat i de la Generalitat per pal·liar els efectes de la crisi fent referència a la darrera notícia que s'ha fet pública i que afecta a la planta de la SEAT a Barcelona que serà l'encarregada de constuir l'Audi Q3, després de les negociacions de la Generalitat, l'Estat i el comitè d'empresa per fer-ho possible i garantir els llocs de treball a la factoria.

Pel que fa a la campanya de difusió, aquesta s'inicia aquest dijous i es perllongarà durant 2 mesos amb publicitat als mitjans, al carrer i també a les publicacions del PSC als diferents municipis. Tal com ha explicat Francesc Miró, l'objectiu és fer arribar a la ciutadania les actuacions previstes pel fons i contribuir a generar optimisme entre la ciutadania en un moment difícil com l'actual.