dimecres, 15 d’abril del 2009

Sabaté fa la primera pregunta a la nova vicepresidenta econòmica, Elena Salgado

L’ENTESA DEMANA A SALGADO IMPLICACIÓ EN “LA NOVA ESTRATÈGIA DE LISBOA”
El senador Joan Sabaté, que ha fet la primera pregunta a la nova Vicepresidenta econòmica, considera fonamental la renovació de l'Estratègia de Lisboa per al creixement de la UE durant la presidència espanyola en 2010.

El senador de l’Entesa Catalana de Progrés, Joan Sabaté, portaveu del grup en la comissió mixta per a la Unió Europea, ha fet avui la primera pregunta en el Senat a la nova Vicepresidenta Segona, Elena Salgado, sobre quines són les línies fonamentals que haurien de ser la base per a orientar el creixement de la UE, el que podríem anomenar “la nova Estratègia de Lisboa”. Sabaté creu que aquestes mesures que s'adoptin en el marc de l'estratègia europea són fonamentals i que Espanya haurà de tenir un paper decisiu i liderar perquè presidirà la UE en el primer semestre de 2010, moment que els experts situen l'inici de la recuperació econòmica. El senador de l’Entesa ha recordat que l'Estratègia de Lisboa consagrava l'objectiu de col·locar a Europa en el lideratge de l'economia del coneixement, capaç d'un creixement basat en la millora de l'ocupació i la cohesió social però, segons Sabaté, els experts coincideixen que el conjunt de la UE està lluny d'arribar a aquests objectius, i que l'escenari econòmic és molt distint al previst en aquell moment.

La Vicepresidenta Segona i Ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, ha dit que la UE ha apostat per la recuperació econòmica amb actuacions per a sortir enfortida d'aquesta crisi, mitjançant el creixement de la productivitat. Per a Salgado, l'ocupació és la prioritat per a la UE i per a Espanya. Per això, ha detallat que l'èmfasi es posarà en el mercat de treball i per a això s'ha d'avançar en el diàleg social. Salgado ha declarat que la nova agenda de Lisboa, sota la presidència espanyola, s'articularà a partir de l'informe que presentarà la Unió Europea en l'últim semestre d'aquest any.