dimecres, 15 de juliol del 2009

El PSC de l'Ebre assegura que la connexió de l'Aragó amb la Mediterrània per Catalunya manté la seva vigència


Els socialistes assenyalen que no estan satisfets amb la decisió de Foment però consideren que les dues opcions són compatibles formant la i grega (Y) aragonesa

El PSC de les Terres de l'Ebre ha valorat avui la decisió del ministeri de Foment perquè la connexió de l'Aragó amb la Mediterrània es faci pel País Valencià. Tant el president del partit, Joan Sabaté, com el primer secretari, Antoni Sabaté, han reconegut avui que aquesta decisió no els satisfà, recordant l'aposta feta pel propi partit i per la Generalitat perquè la sortida es fes per Catalunya. No obstant això, els socialistes ebrencs han assegurat que la connexió de l'Aragó amb la Mediterrània per la doble opció catalana (N-420 i eix de l'Ebre) manté la seva vigència després que ahir el ministre de Foment, Jose Blanco, assegurés que “quant al corredor que finalitza a Tarragona, acordarem amb el Govern de Catalunya la millor solució per connectar el delta de l'Ebre amb la xarxa viària de l'Estat.” Segons el PSC de l'Ebre, per tant, les dues opcions són compatibles formant la que ja s'ha anomenat i grega (Y) aragonesa. També han volgut deixar constància que no fomentaran l'enfrontament entre territoris i que a partir d'ara centraran l'esforç en donar suport al govern de la Generalitat en la seva negociació amb el govern espanyol.

Així, en aquest sentit, han fet referència a la implicació del govern de la Generalitat per garantir l'opció catalana, ja que ahir mateix el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, va assenyalar que plantejaran que s'incorpori l'autovia al Pla Estatal d'Infraestructures de Transport, en la negociació d'aquest segon semestre del 2009. I a més, va assenyalar, que es procurarà que els grups parlamentaris presentin esmenes als pressupostos estatals per al 2010 perquè hi hagi consignació per fer l'estudi de viabilitat d'aquest corredor.

Finalment, els socialistes han matisat, en relació a les declaracions efectuades pel diputat de CiU, Jordi Jané, que el consens i la unitat sobre aquest tema continua vigent almenys per part del PSC. “Si algú diu que s'ha trencat el consens és que l'està trencant ell”. El PSC ha recordat que des de sempre ha defensat un seguit d'infraestructures necessàries per al creixement del territori i que continuarà encapçalant les reivindicacions des del si propositiu per al seu desenvolupament.